Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajaţii Amazon din SUA vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 la sediile în care lucrează

amazon.com
Amazon

Gigantul american de vânzări online Amazon va începe vaccinarea anti-COVID-19 a angajaţilor săi chiar în sediile în care aceştia lucrează, o măsura care va fi aplicată în următoarele săptămâni şi care va fi accelerată de desfăşurarea rapidă a campaniei de vaccinare din SUA, a informat joi compania într-un comunicat citat de EFE, potrivit AGERPRES.

Amazon este a doua companie cu cel mai mare număr de angajaţi din SUA, cu aproximativ 1.300.000 de lucrători, devansată doar de Walmart, cu două milioane, şi este prezentă în aproape toate colţurile ţării.

Într-o notă postată pe site-ul corporaţiei, Amazon a precizat că primele state unde se vor desfăşura vaccinările sunt Missouri, Nevada şi Kansas, iar ulterior se vor extinde la sediile din întreaga ţară.

Citește și: CTP, ieșire furibundă la adresa susținătorilor medicului Flavia Groșan: ‘Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei, nu se duc la spital decât când încep să horcăie’

Compania condusă de Jeff Bezos a anunţat totodată că va plăti 80 de dolari angajaţilor care deocamdată nu au acces la un punct de vaccinare oferit de propria companie şi care s-au înregistrat pentru a fi vaccinaţi la un alt centru.

Această măsură este un mod de a impulsiona vaccinarea rapidă a tuturor angajaţilor companiei şi a evita probleme, precum cele apărute în ultimul an când mai multe magazinele şi depozite ale firmei şi-au întrerupt temporar activitatea, în urma detectării unor focare de COVID-19.

Compania, cu sediul în Seattle (statul Washington), a avut parte de o explozie a comenzilor în contextul pandemiei de coronavirus, mai ales la produselor electronice, dar a primit totodată critici din partea angajaţilor, activiştilor şi politicienilor, care au acuzat Amazon că nu a protejat sănătatea şi siguranţa lucrătorilor săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.