Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajaţii de rând, victime ale războaielor politice - Muncitorii neplătiţi de la Compania Municipală Consolidări vor picheta şantierele

Inquam Photos / George Calin
nicusor dan usr Inquam Photos

Compania Municipală Consolidări transmite că muncitorii vor picheta şantierele şi sediul companiei, din cauza faptului că nu le-au fost plătite salariile, dar şi a incertitudinii legate de continuarea activităţii.

"Situaţia de incertitudine referitoare la continuitatea activităţii noastre şi neplata salariilor au condus la instalarea unei stări de nesiguranţă, nelinişte şi revoltă în rândul angajaţilor companiei. Începând de astăzi, muncitorii vor picheta şantierele şi sediul companiei, în speranţa că factorii de decizie vor întreprinde demersurile necesare în vederea luării unor măsuri de natură să detensioneze situaţia în care s-a ajuns. Salariaţii companiei nu îşi doresc tratament preferenţial, ci doar plata drepturilor salariale pentru munca prestată, şansa de a finaliza lucrările începute şi de a se pune în folosul comunităţii prin executarea lucrărilor de consolidare şi executare a lucrărilor de intervenţie la imobilele cu destinaţie de locuinţe încadrate în clasa I de risc seismic şi care reprezintă pericol public, proiecte şi iniţiative de care Bucureştiul a beneficiat", au scris reprezentanţii companiei pe Facebook.

În cursul zilei de marţi, pe aceeaşi reţea de socializare, a fost postată o scrisoare deschisă adresată primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, prin care i se solicita acestuia "clarificarea şi deblocarea situaţiei" cu care se confruntă societatea.

Se menţiona că potrivit unei adrese depuse la cabinetul primarului general, pe 18 noiembrie 2020, valoarea totală a lucrărilor executate şi neachitate aferente contractelor încheiate cu Primăria Capitalei şi cu administraţiile din subordinea acesteia se cifra la 46.543.330 lei. Totodată, compania înregistra la acea dată o producţie nefacturată de circa 35 milioane lei.

"Neplata facturilor de către Primăria Municipiului Bucureşti şi a administraţiilor din subordine a condus la înregistrarea de restanţe la plata salariilor, la plata datoriilor către bugetul consolidat al statului - acest aspect generând cheltuieli suplimentare cu privire la dobânzi, penalităţi şi majorări de întârziere la plată, iar cu fiecare zi care trece această sumă creşte proporţional cu valoarea datoriilor înregistrate la bugetul de stat - precum şi la plata furnizorilor", menţiona Compania Municipală Consolidări.

Potrivit aceleiaşi surse, în prezent, 618 salariaţi îşi mai desfăşoară activitatea în cadrul companiei.

"Ca rezultat al întârzierilor foarte mari la plata furnizorilor, trei societăţi comerciale au înaintat la Tribunalul Bucureşti cereri de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva Companiei Municipale Consolidări S.A., iar un număr însemnat de furnizori ne-au înaintat notificări şi somaţii de plată", preciza compania.

Aceasta lansa un apel primarului general pentru urgentarea plăţii lucrărilor executate şi neachitate, aferente contractelor încheiate cu PMB şi cu administraţiile din subordinea acesteia, precum şi pentru creionarea unui plan de redeschidere a sectorului, "fiind de notorietate starea avansată de degradare, generatoare de reale pericole, în care se regăsesc imobilele" asupra cărora trebuie intervenit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.