Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajaţii din industria ospitalităţii, personalul medical şi categorii vulnerabile vor primi ajutor prin programul Masa Bunătăţii, lansat de HORA

panoramio.com
hotel dunarea

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) lansează iniţiativa "Masa Bunătăţii", prin care care companiile pot dona fonduri ce vor fi direcţionate către 16 restaurante membre HORA, iar angajaţii acestora vor pregăti şi livra mese calde cadrelor medicale de la mai multe spitale din Bucureşti, Deva, Braşov şi Drobeta-Turnu Severin, precum şi persoanelor fără adăpost din Sectorul 3, potrivit Agerpres.

"Industria ospitalităţii este una dintre industriile cele mai afectate de criza provocată de pandemia de COVID-19, în condiţiile în care 25% dintre şomerii de astăzi pregăteau şi serveau mese înainte de criză."Cei care până de curând obişnuiau să pregătească mese sau să-şi servească clienţii în mod direct - chelneri, ospătari, bucătari, personalul din restaurante, manageri - trec prin momente dificile. În acelaşi timp, personalul medical duce o luptă continuă cu noul coronavirus în spitale şi pe ambulanţe, punându-şi în pericol viaţa. Şi categoriile vulnerabile sunt mai expuse în această perioadă. Printre acestea se numără şi persoanele fără adăpost care se confruntă în fiecare zi cu lipsa hranei şi a unor condiţii decente de igienă şi trai. Pentru fiecare dintre aceştia, reluarea activităţii, respectiv asigurarea unei mese calde reprezintă un ajutor important", susţin reprezentaţii HORA, într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Astfel, HORA a lansat o invitaţie deschisă companiilor care doresc să ajute industria HoReCa, dar şi pe cei care au nevoie de o masă caldă. Fondurile donate le vor oferi angajaţilor din 16 restaurante din Bucureşti, Deva, Braşov şi Drobeta-Turnu Severin oportunitatea de a-şi reîncepe activitatea şi de a găti mese gustoase, care vor ajunge la medicii şi cadrele medicale de la mai multe spitale din aceste oraşe, precum şi la persoanele fără adăpost din Sectorul 3.

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

Restaurantele partenere sunt membre HORA şi au fost selectate conform unor criterii stabilite de organizaţie pentru a asigura cele mai bune condiţii de pregătire şi livrare a meselor.

"Industria HoReCa şi oamenii care fac parte din aceasta se confruntă cu o situaţie fără precedent. Obiectivul nostru este de a ajuta un număr cât mai mare de oameni din industria ospitalităţii, din domeniul medical, dar şi pe cei vulnerabili pentru care fiecare masă este o luptă. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să arătăm solidaritate, să lucrăm împreună ca o comunitate, să ne prindem în acest lanţ al faptelor bune numit Masa Bunătăţii. Sperăm că ni se vor alătura cât mai multe companii şi vom putea prinde cât mai multe fapte bune în acest lanţ", declară Daniel Mischie, preşedinte HORA.

Primul partener care s-a alăturat iniţiativei "Masa Bunătăţii" este Philip Morris România, care va mobiliza, de asemenea, comunitatea de utilizatori IQOS. Compania va dubla donaţiile făcute de aceştia. Proiectul "Masa Bunătăţii" se va derula, în primă etapă, pe perioada lunii mai, cu posibilitatea continuării şi în lunile care urmează dacă restricţiile legislative continuă.

HORA- Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalităţii româneşti, având misiunea de a susţine şi de a promova interesele şi valorile comune ale membrilor săi pe plan naţional şi internaţional. Organizaţia numără peste 100 de membri şi îşi propune să redefinească industria ospitalităţii româneşti pe coordonatele etice, economice şi culturale pe care le merită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.