Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajaţii din Penitenciarul Oradea au refuzat să efectueze orele suplimentare, demarând proteste

inchisoare puscarie gratii

Angajaţii Penitenciarului Oradea au demarat, marţi, procedurile pentru declanşarea unui conflict de muncă, anunţând conducerea unităţii, printr-o adresă scrisă, că refuză să mai presteze ore suplimentare. "Refuzăm să mai prestăm muncă suplimentară. Astăzi (marţi - n.r.) am început procedurile pentru declanşarea unui conflict de muncă. Toate acţiunile se leagă de şedinţa de Guvern de mâine. E un fel de avertisment la ce se va întâmpla mâine, când Guvernul vrea să scoată o ordonanţă prin care să modifice condiţiile de pensionare, iar ministrul Justiţiei încearcă să modifice şi anumite prevederi din legea noastră, legea 293" a declarat, pentru Agerpres, preşedintele filialei SNLP Penitenciarul Oradea, Florin Ţirban.

Reprezentantul angajaţilor din unitate a precizat că, la Penitenciarul Oradea, activităţile se efectuează cu un efectiv de 240 de angajaţi, deşi un stat optim ar trebui să cuprindă 440 de oameni. "Practic, activăm cu jumătate de personal, cu misiuni de prezentare în instanţă în trei judeţe (Sălaj, Satu Mare, Cluj, inclusiv Bihor), primim deţinuţii din Vama Borş de la autorităţile ungare, efectuăm transferul lor pe tot vestul Transilvaniei şi multe altele", a mai afirmat Ţirban.

Potrivit liderului SNLP Penitenciar Oradea, din cei 240 de angajaţi, în cursul zilei de luni 13 au demisionat din cauza incertitudinii privind condiţiile de pensionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.