DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Angajaţii din Petrol-Energie se revoltă și anunță proteste faţă de abuzurile unor contractori ai OMV Petrom

business-review.eu
OMV Petrom

Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente Petrol-Energie (FSLI Petrol-Energie) acuză compania Grup Servicii Petroliere Offshore (GSP Offshore), contractorul OMV Petrom, că încalcă drepturile membrilor săi de sindicat şi anunţă proteste de stradă pentru perioada următoare.

"Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente Petrol-Energie (FSLI Petrol-Energie) continuă susţinerea faţă de membrii săi ale căror drepturi sunt încălcate constant şi flagrant în ultimul an de către contractorul OMV Petrom, Grup Servicii Petroliere Offshore (GSP Offshore), şi va organiza proteste de stradă, în perioada imediat următoare, în cazul în care situaţia drepturilor salariaţilor nu va fi urgent remediată. Aceste pichetări sunt un nou pas pe care FSLI Petrol-Energie îl face ca urmare a indiferenţei GSP Offshore şi chiar a OMV Petrom, în calitatea sa de cedent, arătată faţă de disfuncţionalităţile raportate în mod repetat, precum achitarea cu întârziere a veniturilor datorate, amânarea plăţii tichetelor de masă pe o perioadă de aproape 6 luni, neplata orelor suplimentare şi a altor sume de bani datorate şi a primelor de performanţă", se precizează într-un comunicat al FSLI remis marţi AGERPRES.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

Potrivit sursei citate, programul de pichetări săptămânale constituie o continuare a acţiunilor iniţiate de Sindicatul Naţional Petrom, membru FSLI Petrol-Energie precum notificarea angajatorului, încercarea de a rezolva situaţia pe cale amiabilă în întâlnire comună propusă de sindicat, formularea mai multor adrese către Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, care a întreprins controale şi verificări şi a dispus aplicarea unor sancţiuni contravenţionale, şi chiar înregistrarea de cereri de chemare în judecată împotriva celor care se fac vinovaţi de această situaţie.

"Nerespectarea în mod repetat de către contractorul GSP Offshore a legii şi a angajamentelor asumate prin contracte, inclusiv prin Contractul Colectiv de Muncă (CCM) aplicabil, refuzul de a respecta drepturile salariaţilor preluaţi de la OMV Petrom şi de a fi un partener real de dialog social pentru rezolvarea situaţiei angajaţilor, în ciuda acţiunilor demarate până în prezent, determină FSLI Petrol-Energie să susţină lupta pentru respectarea drepturilor membrilor săi afectaţi şi prin proteste de stradă", arată sursa citată.

În context, preşedintele FSLI Petrol-Energie subliniază că ceea ce se întâmplă la acest contractor este un "virus moral" care pune în pericol viaţa oamenilor.

Citește și: Consilierul lui Ludovic Orban, fost șef ANAF, spulberă USR-ul: ‘Bă, frate, noaptea minții! Cum, băh, neterminaților?’ .

"Nepăsarea faţă de oameni, de sănătatea şi siguranţa lor, nerespectarea legii şi a drepturilor membrilor noştri de sindicat, indiferenţa faţă de integritatea oamenilor şi chiar periclitarea vieţii salariaţilor manifestate în ultimul an de către contractorul OMV Petrom, GSP Offshore, nu poate fi tolerată! Ceea ce se întâmplă la acest contractor este un "virus moral" care pune în pericol viaţa oamenilor! Nu putem tolera nerespectarea legii şi a drepturilor salariaţilor! (...) Vom picheta neobosiţi, constant şi fără să ne lăsăm intimidaţi, sediile contractorului GSP Offshore şi ale OMV Petrom, în calitatea sa de cedent! Respectarea drepturilor nu este negociabilă! Respectarea drepturilor este obligatorie, indiferent cine este angajatorul sau contractorul", a declarat Florin Bercea, preşedinte.

La rândul său, liderul sindical Ilie Stoenescu a arătat că acest contactor a întârziat nejustificat plata salariilor astfel că angajaţii nu au avut bani de Paşte. La fel s-a întâmplat şi cu alte drepturi, amânările ajungând la multe luni de zile, generând drame personale, punând presiune suplimentară în familiile afectate deja de situaţia pandemică, a precizat acesta.

Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente Petrol-Energie reuneşte pe baza liberului consimţământ Sindicatele Libere Independente, Asociaţiile şi Ligile cu caracter apolitic din cadrul Industriei Petroliere din România, care au dobândit în prealabil personalitate juridică şi care se angajează să respecte Statutul Federaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.