Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații MAI au avut multă treabă în ultimele 24 de ore: în 4.122 de evenimente au intervenit jandarmi, polțiști de la Rutieră și pompieri

obiectivbr.ro
politist-politia-romana

Efectivele MAI au intervenit în ultimele 24 de ore în cazul a 4.122 de evenimente, 2.792 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.330 circumscrise situațiilor de urgență.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru fluidizarea circulației pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța participanților la trafic.

În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 250 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 534 de permise de conducere, dintre care 59 pentru consum de alcool și 20 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 742 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 169 de autori de infracțiuni care au săvârșit 170 de fapte penale, iar față de 35 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În plus, au fost depistate 25 de persoane urmărite național sau internațional

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 7.593 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 3 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 37 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 8 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 168.500 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.104 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 52 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 7 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situații de urgență.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 25.796 de mijloace de transport și 90.849 de persoane, dintre care 9.280 de cetățeni ucraineni.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.