Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajaţii şi copiii dintr-un centru rezidențial al DGASPC, testaţi după apariţia a 4 cazuri de COVID-19 la personal

www.playtech.ro
Centru dgaspc

Angajaţii şi copiii dintr-un centru rezidenţial al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj vor fi testaţi după apariţia a patru cazuri de COVID-19 în rândul personalului, informează, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Daiana Militaru.

"Printre ultimele cazuri confirmate cu COVID-19, pe raza judeţului Gorj, se află şi patru angajaţi ai unui centru aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Aceştia sunt asimptomatici şi se află internaţi în spitalul suport pentru COVID- 19 din oraşul Târgu Cărbuneşti. În urma anchetei epidemiologice, s-a decis să intre în izolare întreg personalul centrului rezidenţial, aproximativ 80 de persoane. O parte dintre angajaţii centrului DGASPC rămân izolaţi la locul de muncă, o parte, la domiciliu. Vor fi testaţi atât angajaţii, cât şi cei 36 de copii din centru", anunţă Daiana Militaru, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Potrivit acesteia, 87 persoane din judeţul Gorj se află în carantină instituţionalizată, dintre care o persoană a intrat în carantină şi 16 persoane au ieşit din carantină în ultimele 24 de ore.

De asemenea, 2.013 persoane se află în autoizolare la domiciliu, dintre care 426 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu şi 22 persoane au ieşit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore.

În judeţ sunt confirmate 120 de cazuri de COVID-19, dintre care 56 de persoane vindecate şi externate, 53 de persoane internate în spitale din Gorj, patru persoane internate în spitale din judeţele de domiciliu şi şapte persoane decedate, conform DSP.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

Patru angajaţi ai un centru rezidenţial din cadrul DGASPC Gorj sunt infectaţi cu COVID-19, se arată într-o informare transmisă, luni, de Biroul de presă al instituţiei.

"În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către DSP Gorj la nivelul centrului rezidenţial subordonat DGASPC Gorj, unde, în data de 23.05.2020, a fost confirmat un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, s-au confirmat noi cazuri pozitive. La aceeaşi dată, au fost recoltate probe de la 14 persoane, trei rezultate fiind pozitive. Rezultatele ne-au fost comunicate în dimineaţa zilei de 25.05.2020. Cele trei persoane confirmate cu COVID-19 sunt asimptomatice. Precizăm faptul că se iau toate măsurile necesare astfel încât activitatea centrului să se desfăşoare fără probleme", a precizat directorul DGASPC Gorj, Laurenţiu Diaconescu, citat în comunicat.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.