Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr: Conferința privind viitorul Europei trebuie să fie o reflecție onestă, transparentă și care să aducă Europa cât mai aproape de cetățeni!

Angel Tilvar

Participând la Reuniunea Președinților COSAC, senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei Europene din Senatul României a apreciat intenția Președinției COSAC de a menține un schimb regulat și substanțial de informații cu membrii COSAC, pentru a avea cea mai mare legitimitate și susținere din partea tuturor delegațiilor.

În data de 10 martie 2021 a avut loc ceremonia de semnare a Declarației Comune referitoare la ”Conferința privind viitorul Europei”. Conferința va fi o acțiune comună a Parlamentului European, Comisiei și Consiliului, în calitate de parteneri egali, alături de statele membre.

”Salut faptul că, sub egida Conferinței se vor organiza evenimente, în parteneriat cu societatea civilă și părțile interesate, fie ele de la nivel european, național sau local. Vor fi implicați și alți actori, cum ar fi Comitetul Regiunilor, Comitetul Economic și Social European, dar și mediul academic”, a afirmat președintele Angel Tîlvăr.

Referindu-se la evenimentul la care a luat parte, senatorul a precizat că ”s-au putut desprinde teme de interes comun care să vizeze promovarea legitimității democratice a instituțiilor UE, punând accentul și mai mult pe creșterea procesului de transparentizare a procedurilor legislative, concomitent cu asigurarea punerii în aplicare, într-o manieră corectă, a legislației UE în statele membre”.

”Este important pentru mine ca parlamentar să încurajez implicarea cetățenilor, inclusiv a tinerilor, a societății civile și a partenerilor sociali, în dezbaterile privind viitorul Europei. În același timp, pledez pentru echilibru interinstituțional și pentru o consolidare a rolului parlamentelor naționale în activitatea UE”, a declarat președintele Angel Tîlvăr.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.