Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr: România s-a consacrat ca o țară cu puternică vocație europeană

angel tilvar

Deputatul Angel Tîlvăr susține că România s-a consacrat ca o țară cu puternică vocație europeană.

''S-a încheiat mandatul României la Președinția Consiliului UE. Țara noastră a trecut de o perioadă foarte intensă și cu multe provocări în aceste luni, ținând cont de contextul complex din interiorul și exteriorul UE și de exigențele agendei europene.

Mă bucur să văd că reușita României este apreciată la cel mai înalt nivel, de către partenerii europeni. Rezultatele pe care Bucureștiul le poate prezenta astăzi, după exercitarea președinției, sunt argumente puternice pentru a fi mândri de performanțele obținute. Sper că s-a conturat, astfel, o nouă poziționare a României în procesul decizional comunitar, astfel încât țara noastră să aibă o mai mare influență, relevanță și credibilitate în familia europeană.

Viitorul Uniunii are nevoie de un cadru și de resurse solide și adecvate, iar Președinția României a acționat pentru avansarea viguroasă a negocierilor, pentru obținerea unor rezultate echilibrate și bine calibrate la realitățile pe care cetățenii europeni le percep zilnic.

România a stabilit un nivel ridicat de determinare și a obținut rezultate tangibile, rămânând în același timp realistă în ceea ce privește contextul complex și specificul mandatului său. Eforturile depuse de țara noastră au avut ca rezultate: îmbunătățirea siguranţei alimentare, armonizarea standardelor de calitate, asigurarea de compensaţii individuale pentru consumatorii afectați de practici comerciale inechitabile, noi standarde pentru apa potabilă, reducerea expunerii lucrătorilor la unele substanțe chimice cancerigene, noile norme privind siguranța rutieră, stabilirea primelor obiective europene de reducere a emisiilor de CO2 pentru camioane, introducerea mai rapidă pe piață a cabinelor de camion aerodinamice, directiva privind gazele naturale, revizuirea normelor privind dreptul societăților comerciale pentru valorificarea oportunităților tehnologiilor digitale, precum și actualizarea cadrului juridic al dreptului de autor.

Citește și: SURSE - Pe cine susțin liberalii la Banca Națională: vot în ședința BEX

Totodată, au fost finalizate12 dosare legislative cu impact major asupra Pieței Interne și mediului de afaceri, incluzând modernizarea supravegherii instituțiilor financiare în Europa, creșterea transparenței și reducerea riscului sistemic de pe piața instrumentelor derivate, noi norme în materie de reglementare şi supraveghere bancară şi facilitarea accesului la noi surse de finanțare pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care încearcă să se listeze la bursă şi să emită valori mobiliare pe pieţele financiare. Sub egida președinției noastre a fost definitivat programul-cadru al Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare 2021-2027, Orizont Europa, precum şi programul Europa Digitală, care contribuie la crearea unei pieţe unice digitale. De asemenea, au fost adoptate măsuri pentru: îmbunătăţirea protecţiei graniţelor externe ale Uniunii, interoperabilitatea între sistemele informatice din domeniile justiţie şi afaceri interne măsuri de securitate mai stricte pentru cărțile de identitate ale cetăţenilor UE, blocarea accesului la precursorii de explozivi şi consolidarea cooperării în materie de contraterorism.

O parte semnificativă a activității Președinției române a Consiliului Uniunii Europene a fost dedicată dimensiunii parlamentare. Evenimentele organizate de Parlamentul României au cuprins un număr semnificativ de întâlniri și conferințe, atât la nivel înalt, cât și la nivel tehnic, care au avut loc la București și la Bruxelles.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE,RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.