Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel TÎLVĂR: România și Irlanda se bucură de o cooperare bilaterală solidă în context european, care trebuie valorificată mai mult

angel tilvar

Președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul Angel Tîlvăr, l-a primit luni, 10 februarie 2020, la Palatul Parlamentului, pe ambasadorul Irlandei în România, E.S. domnul Paul McGarry. La întrevedere au participat și doamna deputat Roxana Mînzatu și domnul deputat Dănuț Bica, membri în comisie.

În cadrul întâlnirii, a fost apreciată cooperarea dintre cele două țări, în plan bilateral, subliniindu-se necesitatea consolidării și diversificării punților de comunicare, la toate nivelurile, în noul context european.

“Țările noastre au economii dinamice, cu multe elemente de convergență, precum piața comună digitală, preocuparea pentru competitivitate, politica agricolă, colaborarea comercială sau reglementări ale piețelor”, a afirmat domnul Angel Tîlvăr.

Referindu-se la potențialul diplomaţiei parlamentare, ca instrument eficient pentru promovarea proiectelor de colaborare în domenii de interes comun, economic, cultural şi academic, domnul Angel Tîlvăr a apreciat oportunitatea, în viitorul apropiat, a dialogului direct, la nivelul comisiilor parlamentare de afaceri europene şi a grupurilor parlamentare de prietenie.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a reiterat faptul că “Irlanda a fost un susținător puternic al aderării României la UE. După ce am devenit parteneri în UE, relațiile noastre bilaterale s-au intensificat, cooperarea aprofundându-se și la nivel internațional (ONU, OSCE și UNHCR)”.

Ambasadorul McGarry s-a referit la contribuția pozitivă a comunității românești din Irlanda (a treia cea mai mare comunitate din Irlanda), un atu important în relațiile bilaterale dintre țările noastre. Oficialul irlandez a afirmat că românii sunt foarte apreciați pentru modul în care s-au integrat și contribuția lor la economia Irlandei.

Totodată, domnul Angel Tîlvăr a apreciat faptul că Irlanda reprezintă povestea unei evoluții reușite din momentul aderării la Uniunea Europeană, realizând o transformare economică impresionantă, care a repoziționat țara în ierarhia statelor membre dezvoltate ale UE.

“În opinia mea, România ar putea privi către Irlanda, ca spre un exemplu de bune practici privind abordarea pragmatică și elaborarea de politici coerente, menite să atragă și să utilizeze eficient fondurile europene, prin prioritizarea și direcționarea fondurilor către proiecte naționale importante”, a afirmat domnul Angel Tîlvăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.