Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr: Rusia este o ţară care nu funcţionează după principii de drept şi care desconsideră decizii internaţionale

Ministerul Apărării Naționale
Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat despre Rusia că este o ţară care ”nu funcţionează după principii de drept” şi a precizat că bucăţile de drone căzute în Delta Dunării au fost de origine rusească.

 

Întrebat ce risc reprezintă Rusia pentru România, Angel Tîlvăr a răspuns că Rusia este o ţară care merită atenţia tuturor din punct de vedere militar, potrivit news.ro.

”România se revendică, aşa cum spuneam, la un sistem de valori. Facem parte din Uniunea Europeană. UE este bazată pe valori, este bazată pe stabilitate, pe predictibilitate, iar România are aceste atribute la acest moment şi Rusia dovedeşte că nu pune mare preţ pe dreptul internaţional. Nu uitaţi că au intrat peste un stat suveran. Rusia este o ţară care nu funcţionează după principii de drept şi care desconsideră decizii internaţionale. Este o ţară care merită atenţia tuturor din punct de vedere inclusiv militar”, a declarat Angel Tîlvăr, luni, la Euronews.

Tîlvăr a spus că nimeni nu şi-ar fi imaginat că vor fi găsite mine în Marea Neagră.

”Probabil că acum câţiva ani nu v-aţi fi imaginat că pe Marea Neagră vom găsi mine plutind în derivă şi cred că acum câţiva ani nu ne-am fi pus problema ca în Delta Dunării să cadă rămăşiţe de drone cauzate de atacul Rusiei împotriva unor porturi ucrainene şi care ne-au creat şi nouă preocupări şi îngrijorare”, a declarat Tîlvăr

Ministrul Apărării a fost întrebat şi dacă bucăţile de drone căzute pe teritoriul României au fost ruseşti, el răspunzând afirmativ..

”Asa cum şi ministrul de Externe a informat atunci când a chemat pe ambasadorul Rusiei, nu există dubii din acest punct de vedere. Au fost drone de origine rusească (...) La ora actuală este o anchetă la Parchetele ministare în derulare şi punem la dispoziţie tot ceea ce este nevoie”, a mai spus Tîlvăr.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.