Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr ține aproape de SUA: Parteneriatul strategic e mai puternic ca oricând

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Angel Tîlvăr

Angel Tîlvăr i-a strâns mâna reprezentantului Departamentului de Stat al SUA: Parteneriatul strategic e mai puternic ca oricând

Parteneriatul strategic româno-american este mai puternic ca oricând, spune ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, după întâlnirea cu ambasadorul James C. O’Brien, din cadrul Departamentului de Stat al SUA și cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, anunță Mediafax.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit, joi, cu ambasadorul James C. O’Brien, din cadrul Departamentului de Stat al SUA și cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte care au vizat, în principal, cooperarea bilaterală româno-americană, în cadrul Parteneriatului Strategic România-SUA, precum și aspecte relevante pentru situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

„Parteneriatul strategic româno-american este mai puternic ca oricând. România este astăzi un partener de încredere și valoros, demonstrează ambiție, voință politică, capacitatea de a contribui la implementarea priorităților comune viitoare, inclusiv prin asumarea fermă a rolului de furnizor de securitate în regiune”, a declarat ministrul apărării naționale.

Oficialul român a salutat adoptarea, la 27 iulie, în Senatul Statelor Unite, a Legii de Autorizare a Apărării Naționale (National Defense Authorization Act), care include și Legea privind securitatea Mării Negre, printr-un amendament introdus de senatorii Jeanne Shaheen și Mitt Romney. Acest aspect reprezintă o reconfirmare a angajamentului și sprijinului constant al SUA pentru stabilitatea regională, regiunea Mării Negre fiind o zonă de interes strategic pentru NATO, fapt confirmat și în declarațiile ultimelor summit-uri aliate de la Madrid și Vilnius.

Ministrul Tîlvăr a condamnat ferm atacurile nediscriminate ale Federației Ruse asupra infrastructurii civile de export a grânelor ucrainene, cu impact asupra securității alimentare globale. De asemenea, a evidențiat sprijinul României față de partenerul ucrainean.

Ministrul apărării naționale a reconfirmat angajamentul României pentru asigurarea securității regionale și a mulțumit partenerului american pentru prezența persistentă a forțelor armate ale SUA în România și în regiunea Mării Negre, cel mai important pilon al consolidării posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.