Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel a cerut o mai bună coordonare a operaţiunilor militare din Africa de Vest

Mediafax
Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a cerut luni mai multă cooperare internaţională în lupta împotriva terorismului în Africa de Vest, relatează dpa.

Declaraţiile şefei guvernului german survin după un atac sinucigaş comis vineri în Mali, în care 12 soldaţi germani şi un altul belgian au fost răniţi.

"În următorii ani, va trebui să aducem toate aceste misiuni împreună şi să le coordonăm mai bine", a declarat luni Merkel în cadrul unei reuniuni virtuale a Adunării Parlamentare franco-germane.

Angela Merkel a declarat că acest lucru a fost deja realizat parţial, însă există încă probleme majore de demarcaţie. Ea a subliniat că Germania "va continua să sprijine Franţa, care are o foarte, foarte, foarte mare contribuţie aici".

Violenţele în Mali sunt în creştere, soldaţi francezi fiind răniţi într-un incident separat la începutul săptămânii trecute, scrie Agerpres.ro.

Franţa are în jur de 5.100 de militari activi în Africa subsahariană şi luptă cu o serie de grupări teroriste, dintre care unele au jurat credinţă faţă de Statul Islamic sau Al-Qaida.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat o reorientare fundamentală a prezenţei militare franceze în zonă şi sfârşitul operaţiunii Barkhane, campania împotriva insurgenţilor din Mali, începută în 2014.

Premierul Franţei, Jean Castex, şi-a exprimat solidaritatea cu Germania după atacul de săptămâna trecută, pe care l-a condamnat cu tărie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.