Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel a subliniat importanţa libertăţii comerţului, înainte de o vizită în Statele Unite

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a subliniat duminică importanţa libertăţii comerţului şi a salutat un acord între Uniunea Europeană şi Mexic referitor la un nou pact comercial, cu numai câteva zile înainte de plecarea sa în Statele Unite pentru discuţii cu preşedintele Donald Trump, relatează Reuters, conform news.ro.

Politica Statelor Unite a devenit mai protecţionistă sub conducerea preşedintelui Donald Trump, care în timpul campaniei sale electorale a dat vina pe globalizare pentru pierderea locurilor de muncă din industria americană, companiile încercând să reducă cheltuielile cu forţa de muncă prin transferarea producţiei în strănătate. În luna martie, Trump a impus tarife pentru importurile de oţel şi aluminiu, pentru a proteja producătorii americani.

Merkel urmează să abordeze subiecte contencioase, inclusiv comerciale, în timpul întâlnirii cu Trump care va avea loc vineri.

La deschiderea unui târg comercial la Hanovra, Merkel şi preşedintele mexican Enrique Pena Nieto, aflat în vizită în Germania, au salutat un acord de principiu convenit sâmbătă între Uniunea Europeană şi Mexic pentru un nou pact de liber-schimb.

”Activităţile la nivel tehnic ar trebui să aibă loc rapid, acum, este o ştire foarte bună pentru Europa, pentru Germania şi pentru Mexic”, a spus Merkel.

Cancelarul a mai spus că regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului oferă cadrul corect şi că acordurile bilaterale pot completa bine aceste reguli, dar a subliniat că ”soluţiile negociate prin consens” sunt importante.

Pena Nieto a spus la rândul său că este optimist în ceea ce priveşte reformarea Acordului Nord-American de Liber-Schimb (NAFTA), care include Mexic, Statele Unite şi Canada.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.