Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel acceptă amânarea a Brexitului: Cancelarul propune o perioadă și mai mare

 Theresa May  Angela Merkel

Marea Britanie ar trebui să primească o perioadă de timp „rezonabilă” pentru a reglementa condițiile ieșirii din Uniunea Europeană, dar amânarea ar putea fi mai lungă decât își dorește prim-ministrul Theresa May, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, relatează Reuters, potrivit mediafax.

„Sunt de părere că ar trebui să le dăm celor două partide o perioadă de timp rezonabilă”, a declarat Merkel, cu referire la discuțiile dintre Partidul Conservator, de guvernare și Partidul Laburist, de opoziție.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

„Vom delibera cu privire la tipul de amânare pe care să îl oferim Marii Britanii. S-ar putea să fie o amânare de durată mai mare comparativ cu cea cerută de prim-ministrul britanic”, a transmis cancelarul german, într-un discurs în Parlamentul german.

„Vom organiza această amânare astfel încât în momentul în care Marea Britanie aprobă Acordul de Retragere să poată părăsi rapid Uniunea Europeană într-o manieră organizată. În concluzie, Guvernul german este încă foarte interesat de o ieșire ordonată a Marii Britanii din Uniunea Europeană”, a concluzionat Angela Merkel.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

Liderii țărilor membre ale Uniunii Europene se întâlnesc miercuri pentru a decide dacă vor acorda Marii Britanii o nouă amânare a termenului de ieșire din UE. Membrii Camerei Comunelor au aprobat marţi seară un proiect prin care îi acordă premierului Theresa May mandatul de a cere amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până pe 30 iunie.

Citește și: Nimeni nu știa aceste detalii! Cum a câștigat Adelina Pestrițu primii bani și pe ce i-a cheltuit

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. Bruxellesul a amânat producerea Brexit până pe 12 aprilie în cazul în care Camera Comunelor nu va adopta proiectul de acord. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă pe 22 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.