Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel: Acordul de la Paris privind lupta împotriva încălzirii globale nu este suficient

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

Acordul de la Paris în lupta împotriva încălzirii globale este doar începutul, iar alte măsuri este necesar să fie adoptate în combaterea modificărilor climatice, a declarat miercuri Angela Merkel, relatează Reuters. ”Noi ştim că Acordul de la Paris este un început”, a declarat cancelarul german în exerciţiu la Bonn, unde se desfăţoară COP23 până vineri.

”Noi ştim totodată că potrivit angajamentelor actuale, nu vom atinge obiectivul de două grade (Celsius) sau 1,5 grade” Celsius, a subliniat ea.

Acordul de la Paris, negociat în cursul COP21, în decembrie 2015, a stabilit ca obiectiv o limitare a creşterii nivelului mediu al temperaturii în lume ”sub” un nivel de două grade Celsius, raportat la niveluripreindustriale.

Când şi cum va elimina în mod treptat Germania cărbunele sunt probleme-cheie în negocierile în vederea formării unui nou Guvern, a declarat ea, fără să precizeze dacă susţine un termen ferm, relatează The Associated Press. Activişti de mediu au îndemnat-o pe Merkel să anunţe că ţara renunţă la cărbune în cadrul negocierilor de la Bonn.

Germania produce în prezent aproximativ 40% din electricitate arzând cărbune, iar cancelarul în exerciţiu a recunoscut miercuri că utilizarea acestui combustibil fosil foarte poluant este unul dintre motivele din cauza căruia ţara nu-şi va atinge obictivele cu privire la emisii până în 2020.

Merkel a recunoscut de asemenea în faţa reprezentanţilor la COP23 din întreaga lume că negocierile cu Verzii şi liberalii (FDP) în vederea formării unei coaliţii de guvernare pe tema renunţării la cărbune vor fi ”dure”. Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a sugerat, anterior, că Statele Unite ar putea să revină în anii următori asupra deciziei de a se retrage din Acordul de la Paris. În pofida faptului că lumea s-a confruntat cu unele ”eşecuri” în lupta împotriva încălzirii globale, acest impuls este dificil de oprit, a apreciat şeful statului german.

Fără să numească Statele Unite, Steinmeier le-a spus negociatorilor prezenţi la Bonn că ”unii care au schimbat astăzi puntea vaporului cu barca se pot întoarce pe marele nostru vapor în câţiva ani”, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.