Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel admite că va fi extrem de dificil să se obţină progrese în criza ucraineană

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut luni ca situatia din estul Ucrainei ramâne fragila, iar calea calea catre un acord cuprinzator de pace va fi 'extrem de dificila', transmite agentia Reuters.

'Situatia este extrem de fragila. Mai ales în ce priveste Debaltevo, nu este ceva neasteptat', a declarat cancelarul german în timpul unei conferinte de presa la Berlin, referindu-se la aceasta localitate strategica ce se afla în continuare sub asediul separatistilor prorusi, în pofida intrarii în vigoare a armistitiului convenit joi la Minsk.
'Este evident ca ramân multe de facut. Si mereu am spus ca nu exista garantii ca se va reusi ceea ce încercam', a adaugat Angela Merkel.
Declaratiile sale survin dupa ce autoritatile de la Kiev au anuntat ca în ultimele 24 de ore cel putin cinci soldati ucraineni au fost ucisi si 21 raniti în urma atacurilor insurgentilor prorusi, acestia din urma acuzând la rândul lor trupele guvernamentale ca ar încalca armistitiul.
Drept urmare, ambele parti au anuntat ca nu vor începe retragerea armamentului greu, asa cum s-a convenit la summitul de joi, fiecare motivând ca nu poate sa înceapa aceasta retragere întrucât partea adversa continua atacurile.
Situatia cea mai grava se înregistreaza la Debaltevo, unde se afla un nod feroviar strategic si cel putin 6.000 de soldati ucraineni sunt aproape încercuiti. Separatistii afirma ca sunt dispusi sa creeze un coridor umanitar prin care trupele ucraineana sa paraseasca orasul, dar numai daca acestia din urma vor preda armele, propunere prin care separatistii sugereaza de fapt armatei ucrainene sa le predea orasul.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.