Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel: 'Alianţa cu Statele Unite este extrem de valoroasă'

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că intenţionează să discute clar chiar şi cele mai dificile subiecte cu preşedintele american, Donald Trump, când se va întâlni cu acesta săptămâna viitoare la Washington, subliniind că alianţa cu Statele Unite este extrem de valoroasă, relatează dpa.

'Există în prezent şi divergenţe', a declarat Angela Merkel la Berlin, la întâlnirea cu preşedintele francez Emmanuel Macron, adăugând că, în pofida diferenţelor de opinie, ea susţine ferm alianţa transatlantică.

Alianţa cu Statele Unite 'este extrem de valoroasă şi doresc să o alimentez şi să o cultiv', a spus Merkel, scrie agerpres.ro.

Cancelarul german urmează să meargă la Washington pe 27 aprilie pentru a doua oară de la preluarea mandatului de către preşedintele american Donald Trump, pe fondul dezacordurilor privind acordul de liber-schimb, modificările climatice şi modul de abordare a acordurilor şi organizaţiilor globale.

Scopul acestei călătorii este acela de a 'clarifica faptul că pentru noi cooperarea transatlantică este importantă, chiar şi atunci când există divergenţe de opinie', a spus Merkel, reamintind că acesta este una dintre primele sale călătorii în străinătate după ce a fost aleasă pentru al patrulea mandat în fruntea guvernului german, relatează EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.