Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel, ameninţată de Statul Islamic/ VIDEO

isis

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) proferează ameninţări la adresa cancelarului Angela Merkel, în prima sa înregistrare video în limba germană, care pare să se încheie cu execuţia a doi bărbaţi necunoscuţi între ruinele Palmirei, relatează FOCUS online.

Doi membri vorbitori de limbă germană ai SI ameninţă cu atacuri împotriva Germaniei, într-o nouă înregistrare video, postată online miercuri.

Din ruinele oraşului antic Palmira, care face parte din patrimoniul mondial, cei doi bărbaţi, le cer celor care nu pot ajunge în Orientul Mijlociu să comită atacuri, din partea grupării, în Germania şi Austria - să-i lovească pe "necredincioşi" acasă.

Trecând din germană în arabă, unul dintre ei o ameninţă pe Angela Merkel personal pentru susţinerea eforturilor coaliţiei antijihadiste conduse de către Statele Unite în Siria şi Irak.

Cei doi presupuşi combatanţi par să execute, în finalul înregistrării, doi bărbaţi necunoscuţi, îngenunchiaţi, între ruine.

Potrivit celor mai recente estimări, aproximativ 600 de persoane au părăsit Germania pentru a se alătura SI sau altor grupări jihadiste în Siria şi Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.