Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel anunţă că speră la coeziune în al patrulea său mandat, după ce criza refugiaţilor 'a divizat' Germania

merkel

Cancelarul german Angela Merkel s-a folosit de un discurs susţinut miercuri în camera inferioară a parlamentului pentru a face apel la o mai mare coeziune în timpul celui de-al patrulea mandat al său, după ce a spus că criza migraţiei a divizat naţiunea, relatează dpa. În discursul său către parlament în care şi-a anunţat obiectivele noului mandat, Merkel a spus că şi-ar dori să vadă că societatea germană "devine mai umană", că "diviziunile şi polarizările sunt reduse şi poate chiar depăşite" şi că "va creşte din nou coeziunea".

Anterior în acelaşi discurs, ea a afirmat că criza refugiaţilor din Europa a 'divizat' societatea germană între cei care sunt în favoarea deschiderii graniţelor şi cei care critică imigraţia în masă, conform Agerpres. Nesiguranţa privind imigraţia a fost una din cauzele pentru rezultatul electoral situat la un minim istoric la alegerile din septembrie obţinut de Uniunea Creştin Democrată (CDU), partidul lui Merkel, aliatul său bavarez (Uniunea Creştin Socială - CSU) şi partenerul lor de coaliţie, Partidul Social Democrat (SPD - de centru stânga), a mai spus ea.

Merkel şi noul său cabinet au primit învestitura săptămâna trecută, după ce cancelarul s-a luptat să formeze o coaliţie timp de şase luni după alegeri, cea mai lungă perioadă necesară pentru crearea unui executiv în istoria ţării.

Alexander Gauland, şeful formaţiunii radicale de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), a acuzat-o pe Merkel, în răspunsul său în faţa parlamentului, că a divizat Europa cu politica sa de deschidere faţă de imigranţi.

Merkel este deseori acuzată de politicieni de dreapta că a încurajat valul masiv de imigranţi, după ce a deschis graniţele Germaniei pentru aceştia în 2015.

De atunci ea a susţinut încercările UE, în bună măsură eşuate, de a redistribui refugiaţi în blocul comunitar, atrăgându-şi critici din partea unor ţări, în special din estul Europei.

Politicile privind migraţia ale lui Merkel i-au îndepărtat pe vecinii şi partenerii Germaniei din estul Uniunii Europene, cum ar fi Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria, potrivit lui Gauland.

Noua coaliţie condusă de Merkel - aşa numita mare coaliţie între CDU, CSU şi SPD - are o majoritate fragilă în camera inferioară a parlamentului.

În discursul său, care a evidenţiat principalele chestiuni pe care le va aborda noul guvern, Merkel a promis să accelereze procesul de gestionare a solicitărilor de azil şi să ofere un sprijin mai mare familiilor.

Merkel a transmis de asemenea în discursul său şi un mesaj către populaţia musulmană din Germania, spunând că islamul a devenit parte a societăţii germane.

"Este evident că ţara noastră poartă amprenta creştinismului şi iudaismului", a spus Merkel.

"Însă pe cât de adevărat este acest lucru, este de asemenea corect şi faptul că, prin cei 4,5 milioane de musulmani care trăiesc cu noi, religia lor, islamul, a devenit parte a Germaniei", a adăugat ea.

Merkel şi-a încheiat discursul cu repetarea apelului la unitate. "Sunt convinsă că Germania va reuşi", a spus ea, făcând referire la motto-ul său din timpul crizei migraţiei, 'Wir schaffen das' ('Putem reuşi').

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.