Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel asigură că Germania va face tot posibilul ca negocierile sale postelectorale să nu blocheze UE

Mediafax
Angela Merkel

Germania va face totul pentru a evita ca o eventuală negociere îndelungată pentru formarea viitorului guvern de la Berlin după alegerile din 26 septembrie să nu blocheze Uniunea Europeană, a asigurat joi cancelarul Angela Merkel, potrivit AFP.

''Vom face tot ce ne stă în putere pentru a evita o perioadă de latenţă prea lungă'', a spus ea în timpul unei vizite la Paris, vorbind alături de preşedintele francez Emmanuel Macron, a cărui ţară preia pe 1 ianuarie preşedinţia semestrială a Consiliului UE şi are pentru aceasta mari ambiţii.

''Ordinea de zi în materie de schimbări climatice este foarte încărcată şi trebuie să vedem cum putem avansa cât mai repede, protejând în acelaşi timp baza noastră industrială în Europa'', a exemplificat Angela Merkel, aflată la finalul ultimului ei mandat de cancelar.

După precedentele alegeri legislative germane, în 2017, negocierile pentru formarea guvernului federal de la Berlin au durat aproape şase luni, situaţie care l-a obligat pe Emmanuel Macron, care fusese ales recent preşedinte, să aştepte câteva luni înainte de a-şi promova agenda europeană.

''Până la formarea viitorului guvern, doamna cancelar şi cu mine vom continua să lucrăm mână în mână asupra marilor dosare pentru care dorim să aducem soluţii franco-germane'', a spus joi Macron.

''Cu mai puţin de patru luni înaintea preşedinţiei franceze a Consiliului UE, Franţa şi Germania vor continua să lucreze împreună pentru a face să progreseze agenda noastră comună. Ne vom continua discuţiile asupra marilor priorităţi pe care dorim să le vedem duse la capăt în timpul celor şase luni ale preşedinţiei franceze'', a insistat liderul de la Elysee, potrivit Agerpres.ro.

''În special, negocierile asupra legislaţiei climatice pentru a pune în practică ambiţia noastră de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, adaptarea reglementărilor noastre pentru sectorul digital, de asemenea lupta împotriva conţinuturilor ilicite, reglementarea economică a marilor platforme (de internet) şi consolidarea securităţii noastre'', a enumerat el.

Emmanuel Macron şi Angela Merkel au joi seară un dineu la Paris, după această vizită fiind preconizată şi una de rămas bun înainte ca şefa guvernului de la Berlin să părăsească acest post.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.