Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel cere o apopiere a UE de Albania

angela merkel

Angela Merkel şi-a reiterat luni poziţia privind importanţa Uniunii Europene (UE), oferindu-i Albaniei perspectiva de a adera la un moment dat la blocul comunitar, după ce în octombrie Franţa a blocat deschiderea negocierilor de aderare, relatează dpa potrivit Agerpres.

Apropierea statelor din Balcanii de vest de UE nu este doar în interesul regiunii, ci şi al blocului, a subliniat Angela Merkel cu ocazia unei vizite a premierului albanez Edi Rama la Berlin.

Cancelarul german şi-a exprimat speranţa că se va lua o decizie privind lansarea negocierilor de aderare cu Albania la următorul summit al Uniunii din luna martie, invocând consideraţii geopolitice în acest sens, precum şi faptul că Albania a progresat mult în ce priveşte reforma sistemului său judiciar.

Angela Merkel s-a exprimat în repetate rânduri în favoarea aderării la Uniunea Europeană a Albaniei şi Macedoniei de nord, notează dpa.

Luni, Merkel a amintit şi de cutremurul care a lovit Albania la sfârşitul lui noiembrie anul trecut şi a menţionat că la jumătatea lunii februarie va avea loc o conferinţă a donatorilor pentru a contribui la reconstrucţia ţării - efort pe care, a subliniat la rândul său premierul Edi Rama, Albania nu-şi permite să-l finanţeze singură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.