Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel cere populaţiei să nu condamne în ansamblu refugiaţii

angela merkel refugiati

Cancelarul german Angela Merkel şi ministrul ei de interne au cerut miercuri populaţiei să evite orice condamnare în bloc a refugiaţilor, după ce în ultimele zile au fost dezvăluite mai multe cazuri de violuri comise se migranţi, în cazul a două dintre ele fiind vorba şi de crime, transmite AFP. 'Asemenea delicte sunt evident dramatice şi trebuie investigate (...) Însă nu trebuie să tragem concluzii asupra ansamblului grupului care caută protecţie', a declarat Merkel la postul de ştiri N-TV. 'Trebuie să facem această diferenţă la fel cum procedăm şi pentru alte delicte teribile', a adăugat ea.

Presa germană anunţat duminică arestarea unui refugiat afgan în vârstă de 17 ani, care pe 16 octombrie a violat-o pe fiica unui funcţionar de rang înalt al Comisiei Europene şi apoi a înecat-o într-un râu din zona oraşului Freiburg. Fata în vârstă de 19 ani, Maria Ladenburger, era studentă la medicină şi în timpul liber lucra la o tabără de refugiaţi. Anterior, pe 10 noiembrie, a fost găsit într-o pădure din Freiburg şi trupul neînsufleţit al unei alte tinere care fusese de asemenea violată. Autorul încă nu a fost găsit, dar anchetatorii au observat elemente comune între cele două cazuri. Apoi încă un refugiat, un irakian în vârstă de 31 de ani, a fost arestat marţi în oraşul Bochum, după ce autorităţile au obţinut cu ajutorul testelor ADN dovezi ce atestă că el este autorul a două violuri.

'Sunt cazuri izolate grave' şi 'se impun pedepse grele', a spus la rândul său ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, care a insistat asupra faptului că rata criminalităţii în rândul refugiaţilor nu o depăşeşte pe cea a restului populaţiei din Germania. Împotriva oricărei 'generalizări' s-a pronunţat şi liderul unui sindicat al poliţiştilor, care a mai spus că 'sarcina poliţiei este să examineze cu precizie elementele şi să nu provoace noi temeri'. Dar liderul unui alt sindicat al poliţiei germane a declarat, după anunţarea crimei de la Freiburg, că aceasta 'şi multe altele puteau fi evitate dacă ţara noastră s-ar fi pregătit pentru pericolele asociate imigraţiei masive', conform Agerpres.

Germania a primit anul trecut aproape 900.000 de migranţi veniţi mai ales din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa. Această politică susţinută de cancelarul Merkel a avut ca efect creşterea popularităţii partidului extremist Alternativa pentru Germania (AfD), în special după episodul din noaptea de Anul Nou, când sute de femei au fost agresate sexual la Koln şi în alte oraşe germane de grupuri de indivizi care după semnalmente erau migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.