Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel consideră că nu se va găsi o soluție privind azilul pentru refugiați la Consiliul Europei din 28-29 iunie

NBC News
refugiati

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat marţi că o soluţie europeană la problema migraţiei nu va fi convenită la Consiliul European din 28-29 iunie, dar a precizat că ea va continua să caute să obţină încheierea unor acorduri bilaterale, transmite Reuters, informează Agerpres.

''Nu va exista o soluţie privind întregul pachet privind azilul, adică pentru toate cele şapte directive, până vineri'', a declarat Merkel într-o conferinţă de presă comună cu noul premier spaniol, Pedro Sanchez, aflat într-un turneu diplomatic ce a inclus Parisul şi Bruxellesul şi va continua la Lisabona.

''Din acest motiv, am vorbit despre a lucra împreună cu ţările care doresc, în legătură cu toate dimensiunile politicii de migraţie - premierul spaniol a vorbit despre dimensiunea externă, eu am abordat dimensiunea internă şi în acest spirit vom avea discuţii suplimentare în următoarele zile'', a spus şefa executivului de la Berlin.

La rândul său, premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că singura cale de a răspunde crizei imigraţiei este prin intermediul unei abordări europene comune şi că statele membre ale Uniunii Europene trebuie să împartă această povară.

Vezi și: Comisarul american pentru vămi și protecția frontierelor a precizat că migranții ilegali împreună cu copiii lor nu vor mai fi deocamdată deferiți justiției

În cadrul unui summit organizat duminică de Comisia Europeană la Bruxelles şi la care au luat parte 16 state membre, premierul italian Giuseppe Conte a prezentat un plan în 10 puncte ce reia mai multe idei propuse de precedentele guverne de la Roma, printre care împărţirea de către statele membre a responsabilităţii în cazul migranţilor salvaţi pe mare şi tăierea fondurilor de la bugetul UE pentru ţările ce refuză să preia refugiaţi.

De asemenea, Italia susţine ideea creării unor centre în nordul Africii unde să fie procesate cererile de azil în cazul migranţilor salvaţi pe mare.

Reuniunea la nivel înalt desfăşurată duminică la Bruxelles a fost boicotată de liderii ţărilor din Grupul de la Vişegrad (Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia) şi prefaţează Consiliul European din 28-29 iunie.

La summitul care începe joi, premierul ungar Viktor Orban ar urma să-şi reafirme opoziţia faţă de schema europeană de redistribuire a migranţilor pe baza unor cote obligatorii între statele UE, propunere căreia i se opun şi alte ţări membre central-europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.