Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel dă înapoi în faţa criticilor: Restricţiile NU vor fi menţinute de Paşte (surse)

Agerpres - Reuters
Angel Merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a decis, pe fondul criticilor, anularea deciziei de menţinere a restricţiilor antiepidemice stricte în perioada Paştelui catolic, care este pe 4 aprilie, afirmă surse citate de presa germană, potrivit Mediafax.

Opoziţia din Germania şi reprezentanţi ai Bisericii Catolice şi ai Bisericii Evanghelice criticaseră planul Guvernului Angela Merkel şi al guvernelor landurilor de menţinere a restricţiilor antiepidemice stricte în perioada pascală.

Planul recomanda desfăşurarea serviciilor religioase în format virtual şi menţinerea restricţiilor de circulaţie. Erau permise totuşi reuniuni între membri a două familii, în grupuri de cel mult cinci persoane.

Iniţiativa fusese criticată inclusiv de ministrul german de Interne, Horst Seehofer. "Sunt uimit că există sugestii ca bisericile să evite slujbele, mai ales de Paşte", a afirmat Seehofer, citat de revista Bild.

Pe fondul criticilor, Angela Merkel a decis miercuri iniţierea de noi consultări cu premierii landurilor germane şi anularea iniţiativei de prelungire a restricţiilor, afirmă surse citate de agenţia DPA şi de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.