Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel face apel la solidaritate în problema migraţiei: Nu comentează dorinţele Franţei în privinţa euro

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a cerut joi mai multă 'solidaritate' între ţările Uniunii Europene în chestiunea migraţiei, ea răspunzând astfel cererii preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, de a se renunţa la cotele obligatorii de refugiaţi, informează agenţia EFE. Această 'solidaritate' între statele UE trebuie să se manifeste atât în 'ordonarea şi gestiunea' fluxurilor migratorii, cât şi în a primi migranţi, consideră Merkel, care a susţinut o politică a uşilor deschise pentru migranţi, astfel că în Germania au sosit din anul 2015 peste un milion de solicitanţi de azil.

'Nu se poate să nu existe solidaritate internă', a continuat Merkel în declaraţia dată presei la sosirea la Consiliul European, insistând că statele din prima linie a fluxurilor migratorii suportă o presiune prea mare, prin urmare în opinia ei se impune revizuirea Regulamentului de la Dublin, ce reglementează soluţionarea cererilor de azil în UE.

Liderii statelor UE discută la summit joi seara despre revizuirea acestui regulament, care face referire în special la propunerea deja aprobată de Parlamentul European privind instituirea unor cote obligatorii şi permanente de refugiaţi. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a cerut renunţarea la astfel de cote, solicitare dezaprobată de Comisia Europeană conform Agerpres.

Pe de altă parte, Merkel a părut mai ambiguă în chestiunea reformei zonei euro, deşi a subliniat că este important să se 'consolideze Uniunea Economică şi Monetară'. Cât despre propunerile avansate de preşedintele francez Emmanuel Macron privind un buget comun al zonei euro şi crearea unui post de ministru de finanţe al acestei zone, cancelarul german a spus că intenţionează să pună pe masă în această dezbatere faptul că important este să se vorbească 'nu doar despre bani', ci şi de alte chestiuni, precum 'competitivitatea' şi 'eficienţa'. Astfel, în opinia Angelei Merkel prioritatea trebuie să fie creşterea competitivităţii zonei euro şi omogenizarea diferitelor economii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.