Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel și Francois Hollande, anunț CRUCIAL despre viitorul UE și al României

merkel hollande

Liderii europeni au convenit vineri, la summitul informal de la Bratislava, asupra unei foi de parcurs cu mai multe teme ce vor fi examinate în lunile următoare, iar rezultatele acestui plan care vizează relansarea proiectului european după Brexit (ieşirea Marii Britanii din UE) vor fi discutate la summitul din luna martie 2017, relatează agenţiile DPA şi EFE.

Temele care vor fi examinate în cadrul acestui plan sunt legate de principalele preocupări ale cetăţenilor europeni în acest moment, respectiv migraţia, terorismul şi incertitudinea economică şi socială, cea din urmă având un accent deosebit pe sporirea oportunităţilor oferite tinerilor.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în lotul național de gimnastică: Două sportive îl acuză pe medicul lotului de abuz sexual

Preşedintele francez, Francois Hollande, şi cancelarul german, Angela Merkel, au participat după summit la o conferinţă de presă comună, unde şi-au manifestat voinţa de a lucra împreună pentru 'succesul' UE.

'Am stabilit un calendar care începe la Bratislava' şi se termină în luna martie, când se vor aniversa 60 de ani de la încheierea Tratatului de la Roma, 'şi vom prezenta rezultatele pentru a demonstra că am avansat', a spus preşedintele Hollande în faţa presei după summit. El a precizat că priorităţile foii de parcurs vor fi 'securitatea, prosperitatea şi viitorul tinerilor'.

Citește și: Rusia a blocat accesul la cele mai cunoscute site-uri porno: Ce stă în spatele deciziei

Preşedintele francez a subliniat că, pentru reuniunea de vineri, ţara sa şi Germania au lucrat împreună la o serie de propuneri, una dintre ele fiind elaborarea unui plan pentru o apărare comună a UE.

La rândul ei, cancelarul Merkel a declarat că 'spiritul (reuniunii) de la Bratislava a fost un spirit al cooperării', menţionând de asemenea că 'fără unitate europeană nu vom realiza aceste obiective', o referire la temele cuprinse în foaia de parcurs. 'Cred că Bratislava a fost punctul de plecare pentru o muncă susţinută. Nu pentru mari declaraţii ori schimbări de tratate, ci al acţiunilor pentru cetăţenii europeni', a indicat ea.

În ceea ce priveşte criza provocată de valul de migranţi, şefa guvernului german a cerut 'mai multe eforturi şi consens', titrează agerpres.ro.

Citește și: Biserica Ortodoxă e prinsă într-un nou SCANDAL: Ierarhii vor o biserică la Babele, zonă în care e interzisă ridicarea de construcții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.