Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel îl 'lasă din brațe' pe Vladimir Putin: 'Nu mă gândeam că se va schimba!'

merkel putin merkel

Angela Merkel și Vladimir Putin au avut o relație diplomatică pe care liderul de la Kremlin o cataloga „atât de fructoasă” în 2021. Președintele Rusiei își permitea chiar să se tutuiască cu Angela Merkel (căreia îi spunea: „În anii cât ai fost în fruntea guvernului german, tu ai câştigat pe bună dreptate un mare prestigiu în Europa şi în lumea întreagă. Sunt sigur că experienţa ta prodigioasă ca om de stat şi politician va fi la mare căutare. Şi, desigur, vom continua comunicarea noastră prietenoasă”, spunea Putin conform Agerpres). Însă perioada frumoasă a luat sfârșit din momentul în care Putin a decis să invadeze Ucraina, în 2022.

Fostul cancelar federal german Angela Merkel a apărat marţi politica sa faţă de Rusia, apreciind că nu are de ce să-şi ceară scuze pentru faptul că a mizat pe diplomaţie şi comerţ în încercarea de a evita un război în Ucraina, informează AFP. Totodată, Angela Merkel a condamnat din nou cu fermitate invazia rusă, care în opinia ei "nu are nicio justificare". "Aceasta este o ruptură brutală cu dreptul internaţional, (ruptură) pentru care nu există scuză", a spus Merkel, vorbind pentru prima dată în public după retragerea sa din viaţa politică, în urmă cu şase luni, relatează Agerpres.

Despre Vladimir Putin ea a precizat:

"Nu mă gândeam că Putin se va schimba datorită relaţiilor comerciale", a dat ea asigurări marţi, estimând că acesta a tras linie peste democraţie. Însă, era evident că Rusia "va fi mereu un vecin al Europei, care nu va putea fi ignorat total", a argumentat Merkel în acest interviu moderat de un jurnalist al săptămânalului Der Spiegel într-un teatru din Berlin. Chiar dacă o apropiere politică nu este posibilă, "era pertinent să avem cel puţin relaţii comerciale. Şi eu nu-mi voi cere scuze" pentru linia politică urmată în aceşti ultimi ani, a explicat Angela Merkel.

Vezi si: Angela Merkel, mesaj pentru Europa: atacul asupra Ucrainei este o mare greșeală. Putin înțelege doar limbajul armelor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.