Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel îl va întâlni pe Emanuel Macron la începutul lunii septembrie

Angela Merkel și Emmanuel Macron

Angela Merkel urmează să se întâlnească cu Emmanuel Macron la Paris, la începutul lui septembrie, a anunţat anturajul şeful statului, probabil imediat după o vizită a preşedintelui francez în Luxemburg prevăzutăpe 6 septembrie, relatează AFP preluată de news.ro

”Convingerea preşedintelui Republicii este că ascensiunea populismelor consolidează necesitatea căutării unui arc progresist în Europa, în vederea reflectării la un proiect progresist european”, a anunţat aceeaşi sursă.

Înainte de vizita cancelarului, Emmanuel Macron, hotărât să continue ”o diplomaţie europeană activă”, urmează să efectueze în perioada 28-30 august vizite în Danemarca şi Finlanda, un turneu consacrat în mare parte proiectelor sale cu privire la reformarea Uniunii Europene (UE), dar şi problemelor migraţiei şi Brexitului.

Danemarca este, alături de Franţa, una dintre ţările cele mai ataşate unei poziţii europene corente şii unite cu privire la modalităţile Brexitului, precizează Palatul Elysée.

În schimb, ea este una dintre ţările care se opun cel mai puternic propunerii liderului francez de creare a unui buget al statelor membre ale zonei euro.

Liderii europeni urmează să se întâlnească pe 20 septembrie la Salzburg, la trei luni după un summit la Bruxelles în care, după o noapte albă, au ajuns cu dificultate la un acord minimal asupra unor probleme cuprivire la migraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.