Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel intenționează să majoreze bugetul pentru apărare al Germaniei: 'Această chestiune este fundamentală pentru conservarea alianței transatlantice'

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a promis joi să majoreze semnificativ bugetul pentru apărare, în contexul criticilor din partea SUA că nu-şi asumă pe deplin partea de responsabilitate ca stat membru al NATO, spunând totodată că Alianţa Nord-Atlantică are în continuare o importanţă centrală pentru securitatea Germaniei, relatează dpa şi Reuters, informează Agerpres.

Într-un discurs susţinut joi în Bundestag, Merkel a spus că Germania este angajată în a acţiona pentru atingerea ţintei stabilite de NATO de alocare a 2% din PIB pentru cheltuielile militare.

"Această chestiune fundamentală - sunt ferm convinsă - este, nici mai mult, nici mai puţin, despre viitoarea conservare a alianţei transatlantice", a adăugat ea, făcând aluzie la Washington, unde preşedintele Donald Trump i-a făcut observaţie în mod repetat pentru neîndeplinirea acestei ţinte.

Vezi și: Ambasada Statelor Unite ale Americii la București face apel la România să ia în considerare 'potențialul impact negativ al amendamentelor la legislația penală'

"Nu este un secret faptul că alianţa transatlantică se află sub tensiune în acest moment, dar suntem convinşi că alianţa rămâne centrală în ceea ce priveşte securitatea noastră comună", a mai spus Merkel.

Cancelarul german a afirmat totodată că UE trebuie să continue să discute cu SUA pentru a evita un război comercial.

De asemenea, Merkel a declarat că trebuie să rămână pe masă oferta adresată Rusiei pentru dialog cu scopul de a pune capăt conflictului din estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.