Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel jură că nu îi pică Guvernul, după demisia șefei social-democraților: 'Noi ne vom continua munca'

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a asigurat duminică că guvernul său îşi va continua activitatea în pofida demisiei şefei partenerilor social-democraţi, care a pus un pic în pericol o coaliţie fragilizată de rezultatul în alegerile europene, potrivit AFP şi dpa, relatează Agerpres.

Citește și: IMAGINI SFÂȘIETOARE Momentul în care familia polițistului împușcat ajunge la locul crimei - VIDEO

"Ceea ce vreau să spun în numele guvernului este că noi ne vom continua munca cu toată seriozitatea şi simţul nostru de responsabilitate", a declarat Merkel într-o scurtă alocuţiune în marja unei reuniuni a partidului său creştin-democrat CDU la Berlin. "Problemele pe care guvernul trebuie să le rezolve sunt în continuare pe masă - în Germania, la fel ca în Europa şi în restul lumii", a adăugat ea. " Şi în acest spirit vom continua să acţionăm", a afirmat Merkel.

În alocuţiunea sa, cancelarul a elogiat-o pe lidera SPD, Andrea Nahles, calificând-o drept o personalitate cu un "caracter nobil", potrivit dpa. "Am lucrat cu ea mulţi ani, atât ca ministru federal pentru muncă şi afaceri sociale, cât şi ca lider de partid şi de grup", a spus Merkel.

Citește și: DEZASTRUL capătă contur, în PNL: Liderii filialelor de sector anunță DEMISII în bloc

Înaintea ei, presupusa sa succesoare şi lidera Uniunii Creştin-Democrate CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, emisese un mesaj cu un conţinut asemănător. Angela Merkel a afirmat întotdeauna că doreşte să-şi încheie al patrulea mandat la termenul prevăzut în 2021, reuşind - în pofida înmulţirii crizelor guvernamentale de un an - să păstreze la putere o coaliţie între SPD şi CDU, nepopulară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.