Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel luptă pe toate fronturile cu pandemia - Germania plănuieşte o 'săptămână naţională a vaccinării'

RTL
coronavirus germania

Germania plănuieşte o "săptămână naţională a vaccinării" în luna septembrie, pentru a stimula în acest fel campania sa naţională de imunizare împotriva noului coronavirus, informează DPA, potrivit Agerpres.

Guvernul central de la Berlin şi cele ale landurilor federale germane doresc ca vaccinurile anti-COVID-19 să devină disponibile în cât mai multe spaţii uşor accesibile în săptămâna 13-19 septembrie, iar sloganul acestei iniţiative va fi "Aici vaccinăm".

Printre spaţiile avute în vedere se numără cluburi de sport, sedii ale pompierilor, farmacii şi reşedinţe mari.

Ideea din spatele campaniei este aceea de a îi încuraja pe rezidenţii din Germania să se vaccineze împotriva COVID-19 înainte de sosirea sezonului rece din timpul toamnei, a explicat Guvernul german pe site-ul său.

Spaţiile în care orice persoană va putea să se vaccineze vor fi precizate într-o listă publicată pe site-ul Guvernului, alături de recomandări despre modul în care o campanie de vaccinare poate fi organizată pe plan local.

Peste 50,2 milioane de rezidenţi germani, reprezentând 60,5% din populaţia naţională, au fost vaccinaţi deja cu schemă completă. Puţin peste 54 de milioane de rezidenţi - 65,1% din populaţia germană - au primit cel puţin o doză a unor vaccinuri anti-COVID-19.

Nu există o obligaţie legală de vaccinare în Germania, însă persoanele nevaccinate trebuie să facă teste COVID-19 înainte de a participa la cele mai multe dintre evenimente sau de a pătrunde în spaţii închise, inclusiv în magazine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.