Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel: Putem realiza mai mult împreună decât acţionând de unul singur

merkel brexit

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat sâmbătă că summitul G-20 de la Hamburg (nord) arată necesitatea cooperării internaţionale, relatează agenţia DPA. ''Putem realiza mai mult împreună decât acţionând de unul singur'', a declarat Merkel într-o conferinţă de presă la încheierea summitului G-20, conform Agerpres.

Cu această ocazie, şefa guvernul german şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu faptul că 19 lideri din G-20 au căzut de acord asupra aplicării rapide a Acordului de la Paris privind climatul, în pofida deciziei SUA de a se retrage din acord. Ea s-a declarat mulţumită şi de faptul că cei 19 lideri cred că Acordul de la Paris este ireversibil. În cadrul conferinţei sale de presă, Merkel a condamnat protestele violente care au avut loc în timpul desfăşurării summitului, precizând că nu există ''nici cea mai mică justificare'' pentru astfel de manifestări.

Potrivit declaraţiilor sale, guvernul german ia în considerare posibilitatea de a le acorda asistenţă, cât mai rapid şi cu cât mai puţină birocraţie, celor care au avut de suferit din cauza violenţelor. Merkel a apărat decizia guvernului său de a organiza summitul G-20 la Hamburg, spunând că oraşul a fost ales datorită capacităţilor sale de cazare hotelieră. Conform poliţiei, circa 56.000 de protestatari au ieşit din nou sâmbătă pe străzile oraşului Hamburg, în timp ce organizatorii se aşteaptă la aproximativ 86.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.