Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel reacţionează după decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul: Nu justifică manifestările antisemite

AP
trump si merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului nu justifică folosirea unor sloganuri antisemite la mitinguri din Germania, relatează Reuters. Poliţia germană a făcut cunoscut că la demonstraţiile de protest împotriva deciziei lui Trump, organizate la Berlin şi în alte oraşe din Germania, au fost arse steaguri israeliene şi au fost folosite sloganuri antisemite, conform Agerpres.

Cancelarul Angela Merkel a afirmat că guvernul ei, care a criticat declaraţia lui Trump, va lupta cu toată forţa împotriva xenofobiei. 'Condamnăm toate formele de antisemitism şi xenofobie şi, niciun fel de dezaprobare, nici măcar cu privire la statutul Ierusalimului, nu justifică astfel de acţiuni', a declarat Merkel pentru jurnalişti după o reuniune a conducerii Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

Antisemitismul rămâne o problemă sensibilă în Germania, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Israelului, la peste 70 de ani de la sfârşitul Holocaustului, în care au fost ucişi şase milioane de evrei. Duminică, circa 2.500 de persoane au demonstrat la Berlin împotriva deciziei lui Trump şi a fost ars un steag israelian, potrivit poliţiei. O anchetă a fost demarată în cazul a 11 persoane, dintre care una având legătură cu incendierea steagului.

Vineri, sute de persoane s-au strâns în faţa Ambasadei SUA de la Berlin pentru proteste de ''Ziua mâniei''. Poliţia a anunţat că a reţinut 10 persoane în cursul protestului şi a pus sub acuzare 12 persoane, inclusiv pentru arderea unor steaguri israeliene. Incidente ''izolate'' au fost raportate la Munchen şi în alte oraşe germane, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.