Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel revine în forță: s-a 'răcorit' împotriva unei soprane din Rusia

merkel discurs

Într-un interviu acordat în public pentru Die Spiegel, fostul cancelar german Angela Merkel, mare amatoare de muzică clasică şi de operă, a condamnat tergiversările cântăreţie lirice ruse Anna Netrebko, potrivit Le Figaro.

„Ea a făcut deja lucruri pe care le condamn absolut”. Retrasă din viaţa publică de când şi-a părăsit postul de cancelar în decembrie 2021, Angela Merkel a oferit un interviu foarte aşteptat publicaţiei germane Die Spiegel, într-un teatru din Berlin, informează News.ro.

În faţa invitaţilor care au cumpărat bilet de 30 de euro pentru a asista la eveniment, Merkel a vorbit în special depsre războiul din Ucraina şi a condamnat ferm invazia rusă, apărând în acelaşi timp alegerea de a fi favorizat dialogul cu Vladimir Putin.

Întrebată despre modul în care sunt trataţi artiştii ruşi care şi-au văzut spectacolele anulate de la începutul războiului, Angela Merkel a fost ponderată. „Nu cred că ar trebui să interzicem cultura rusă acum. Ar trebui să vedem cine susţine ceea ce face Putin şi cine nu”, a spus ea înainte de a o critica aspru pe soprana rusă Anna Netrebko, afirmând că „nu o va invita la cină”. „Din punct de vedere politic, ea a făcut deja lucruri pe care le condamn absolut”, a adăugat ea, fără a oferi alte detalii.

Cântăreaţa de operă, considerată una dintre cele mai mari voci lirice din lume, s-a făcut repede remarcată încă de la începutul conflictului pentru că a întârziat să vorbească despre invazia rusă a Ucrainei. Concertele ei din Occident au fost anulate, cum ar fi cele de la Metropolitan Opera din New York, unde i-a lăsat loc colegei ei ucrainene Liudmyla Monastryska. Anna Netrebko a condamnat ferm războiul şi a reuşit să revină pe scena de la Paris pe 27 mai.

Adeptă a culturii şi operei ruse, Merkel îşi exprimase în trecut admiraţia pentru cântăreaţa de operă. „În Germania, suntem fascinaţi de ea şi de arta ei”, a spus ea. „Când am văzut-o şi auzit-o în La Traviata din Salzburg şi apoi în altă parte, am fost mereu fascinată”, a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.