Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel va primi cea mai înaltă distincţie posibilă a Germaniei

merkel discurs

Fosta şefă a guvernului de la Berlin, Angela Merkel, va primi cea mai înaltă distincţie posibilă a Germaniei, Marea Cruce a Ordinului Meritului, a confirmat marţi biroul preşedintelui Frank-Walter Steinmeier, după un material al revistei Stern, transmite agenţia dpa.

Până în prezent, doar foştii cancelari Konrad Adenauer şi Helmut Kohl au primit această recunoaştere. Toţi cei trei politicieni sunt din formaţiunea conservatoare Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Deasupra acestei distincţii se află doar clasa specială a Marii Cruci care este acordată fiecărui preşedinte german la preluarea mandatului şi, de asemenea, şefilor de stat străini, potrivit Agerpres.

Distincţia, care va avea un design special, va fi înmânată în luna aprilie, a precizat biroul preşedintelui german.

Angela Merkel a fost cancelar al Germaniei între anii 2005-2021. Potrivit Stern, familia sa şi mulţi prieteni politici vor lua parte la ceremonie.

Invitaţii au fost trimise, printre alţii, colegilor de partid ai Angelei Merkel din CDU Thomas de Maiziere şi Peter Altmaier, primului său vicecancelar de la Partidul Social-Democrat (SPD), purtătorului de cuvânt al guvernului său şi colaboratorilor apropiaţi.

Nimeni din actuala conducere a CDU, din formaţiunea-soră a acesteia, Uniunea Creştin-Socială din Bavaria (CSU) sau din Partidul Liber Democrat (FDP), orientat către mediul de afaceri, nu este pe listă, a scris revista citată.

Pe aceasta se regăsesc fostul activist pentru drepturile civile din Germania de Est, Rainer Eppelmann, actorul Ulrich Matthes şi fostul antrenor al naţionalei de fotbal, Jürgen Klinsmann, încheie dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.