Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel vrea că UE să se doteze cu un sistem comun permanent de azil

merkel

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat vineri speranţa că Uniunea Europeană se va dota până în luna iunie cu un sistem comun permanent de azil, incluzând un mecanism permanent de redistribuire a refugiaţilor, şi a anunţat că acest subiect va fi discutat la summitul UE de săptămâna viitoare, relatează DPA. Angela Merkel l-a primit vineri, la Berlin, pe premierul suedez Stefan Lofven, acesta fiind primul înalt oficial străin care vizitează Germania după ce politiciana conservatoare a obţinut al patrulea mandat de cancelar. În cadrul întrevederii a fost abordată, printre altele, chestiunea redistribuirii echitabile a refugiaţilor în statele membre ale UE.

Germania şi Suedia au acceptat aproximativ 500.000, respectiv 160.000 de solicitanţi de azil în 2015 - mai mult decât orice alte ţări membre ale UE la apogeul crizei refugiaţilor. Suedia, ce are o populaţie de 10,1 milioane de persoane, a înregistrat cel mai mare număr de refugiaţi pe cap de locuitor dintre ţările UE, a subliniat Angela Merkel în cursul unei conferinţe de presă, conform Agerpres.

Merkel şi Lofven au atenţionat că blocul comunitar european va trebui să dea dovadă de solidaritate în cazul deciziei preşedintelui american Donald Trump de a impune tarife la importurile americane de oţel şi aluminiu.

Cancelarul Angela Merkel şi noul său cabinet au primit miercuri votul de învestitură din partea Bundestagului (camera inferioară a parlamentului german), la aproape şase luni de la alegerile parlamentare, cea mai lungă perioadă necesară pentru formarea unui guvern, din istoria Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.