Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel vrea ca Uniunea Europeană să aibă legături constructive cu Turcia

Al Jazeera
Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel vrea ca Uniunea Europeană (UE) să aibă legături constructive cu Turcia, a anunţat ea joi, înaintea unui summit european la Bruxelles, unde unul dintre principalele subiecte este controversata explorare a Turciei de gaze naturale în estul Mării Mediterane, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Ciprul şi-a exprimat intenţia de a bloca eventuale sancţiuni pe care UE vrea să le impună Belarusului, altă prioritate a majorităţii Celor 27, dacă statele membre nu adoptă o abordare mai dură împotriva activităţilor Ankarei în ape al cărui proprietar se declară.

”Suntem hotărâţi să găsim o soluţie paşnică acestor tensiuni”, a declarat Merkel.

”Amintesc că relaţia noastră cu Turcia este de natură foarte complexă şi că, în pofida tuturor dificultăţilor, există o voinţă reală a UE de a dezvolta o relaţie cu adevărat constructivă cu Turcia”, a spus ea.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

Însă preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen apreciază că UE se confruntă cu două opţiuni în privinţa relaţiilor sale cu Ankara.

”Fie tensiunile cresc, ceea ce noi nu vrem, fie are loc o dezescaladare către o relaţie constructivă şi asta este ceea ce vrem”, a declarat ea.

”Pe termen scurt, trebuie să transmitem semnale ferme”, a declarat, la rândul său, secretarul de stat francez însărcinat cu Afaceri Europene Clément Beaune.

În ceea ce priveşte impunerea unor eventuale sancţiuni Turciei, ”acest lucru poate avea loc. Am făcut-o deja în trecut, împotriva unor oficiali de la societăţi care forează după hidrocarburi în apele Ciprului”, a declarat el la postul France 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.