Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angelus TV a obținut de la CNA licența audiovizuală națională de televiziune

Angelus TV
Angelus TV

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, împreună cu Conferința Episcopilor Catolici din România, se bucură să anunțe că astăzi, 21 iulie 2021, în ședința publică a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), proiectul media catolic Angelus TV a primit licența audiovizuală pentru a emite în rețelele de cablu TV ca post național de televiziune, cu tematică cultural-religioasă.

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, Președintele Conferinței Episcopilor Catolici din România: „Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru vestea cea bună primită astăzi, prin care am aflat cu bucurie că noul post de televiziune catolic, Angelus TV, a obținut licența audiovizuală din partea Consiliului Național al Audiovizualului. Este dorința noastră de a-l aduce pe Dumnezeu în viața cotidiană a fiecărei persoane, de a  apropia mai mult Biserica de oameni, de realitatea concretă pe care ei o trăiesc în lumea de azi. Acest nou post TV catolic pornește pe noul drum cu misiunea pe care o au mijloacele moderne de comunicare, de a fi un instrument în mâinile Bisericii pentru Noua Evanghelizare. Angelus TV este un proiect providențial care se adresează și totodată care aparține întregii comunități catolice din țara noastră și diaspora, și sperăm să avem în continuare sprijinul acesteia pentru a-l putea susține pe mai departe. Domnul să îi binecuvânteze și să reverse belșugul harului său asupra tuturor celor care s-au angajat pe acest drum de slujire și asupra tuturor celor care susțin lucrarea sa prin Angelus TV.”

Votul pentru licența audiovizuală a Angelus TV a fost acordat în unanimitate de către membrii CNA, cărora le mulțumim pentru încurajările și observațiile făcute. Aceștia au apreciat că proiectul editorial al noului post TV este poate cel mai bun dintre cele prezentate Consiliului în ultimii 2 ani, iar apariția postului este binevenită și așteptată de mai mulți ani în spațiul audiovizual românesc.

Plasat sub deviza „Vino și vezi (Ioan 1,46), proiectul Angelus TV a fost lansat în variantă online pe 16 mai a.c., fiind o inițiativă media care se adresează persoanelor de toate confesiunile, religiile și non-afiliate religios, vizând atât publicul catolic de ambele rituri (romano-catolic și greco-catolic) din țară și din diaspora, cât și publicul general interesat de teme culturale, sociale și de actualitate.

În contextul dificil al crizei sanitare ce a debutat anul trecut din cauza epidemiei de coronavirus, au apărut în Biserica Catolică mai multe inițiative media locale menite să ofere publicului alinare și speranță în timpurile grele ale izolării, dar și o alternativă la participarea fizică a credincioșilor la celebrările liturgice desfășurate în biserici, prin transmisiile online ale oficiilor religioase.

Biserica Catolică din România facilitează, prin noua televiziune Angelus TV, integrarea tuturor acestor inițiative media regionale într-o singură structură națională, oferind atât publicului catolic, dar și celui larg, un program de televiziune de 24 de ore, cu o grilă diversificată de emisiuni care, pe lângă registrul religios, cuprinde și elemente specifice dedicate culturii, educației și socialului, elementele de bază ale dezvoltării umane și a societății, ce au fost întotdeauna în atenția Bisericii Catolice şi constituie o preocupare continuă a acesteia la nivel global.

Angelus TV vine în continuare în sprijinul celor afectați de pandemie: persoanele care nu pot participa la celebrările din biserici se vor putea bucura de transmisiuni în direct ale slujbelor din diferite locuri din țară și ale unui program-ghid de rugăciune zilnică.

Proiectul va continua și în varianta online pe platforma www.angelustv.ro, prezentând conţinut audiovizual propriu, cât si pe cel oferit de contributori precum: ORA CAtOLICĂ (SIGNIS România), ERCIS Media și ERCIS FM (Dieceza Romano-Catolică de Iași), SANCTUS LADISLAUS MEDIA (Dieceza Romano-Catolică de Oradea), Serviciul Media al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj, Mănăstirea Sfânta Familie, platformele Cristofori.ro şi şcoala@iezuiți,  Christian Media Center-Ierusalim și Comunitatea parohială Erftstadt-Ville din St. Martinus-Germania.

„Sperăm ca odată cu obținerea licenței audiovizuale să fie finalizate acordurile inițiate cu RCS&RDS şi Ines IP TV, dar și cu alte societăți cu care vom începe în curând discuții de colaborare, și să putem transmite programele postului Angelus TV în rețelele naționale de cablu până la sfârșitul lunii septembrie. Le mulțumim din inimă tuturor realizatorilor, tehnicienilor, partenerilor și mai ales contributorilor din țară și străinătate care au pus umărul la instituirea acestei televiziuni din voia Domnului și sperăm ca toată această slujire generoasă a tuturor să aducă roade în mijlocul poporului lui Dumnezeu, spre mai mare slavă a sa”, afirmă Pr. Francisc Ungureanu, Director de programe Angelus TV.

Noul post de televiziune propune din toamna acestui an o grilă de programe foarte variată: pe lângă programe dedicate actualității religioase catolice din România și din lume și temele specifice sferei religioase de spiritualitate, biblie, cateheză, patristică, explicarea Cuvântului lui Dumnezeu, explorarea bogăției liturgice pentru ambele rituri – latin și bizantin, cunoașterea comunităților de credință, viața de familie, dialoguri cu episcopii, viața de rugăciune, grila de programe va include și teme de interes general, aducând în prim-plan segmentele cultural și socio-educativ/formativ prin tematici de artă, lectură, literatură, muzică, film, istorie, sănătate, psihologie, business, turism, entertainment, cât și programe speciale pe categorii de vârstă adresate copiilor, adolescenților, tinerilor și celor vârstnici.

Angelus TV va difuza concerte de muzică înregistrate sau transmise în direct din Catedrala Sf. Iosif și alte lăcașuri de cult catolice din România, în parteneriat cu artiști de renume național și mondial, dar și momente semnificative din viața comunităților de credință, marcate prin ediții speciale. Comunitățile maghiară, francofonă, anglofonă și germană beneficiază deja de câte o emisiune specifică realizată în limbile respective.

Echipa managerială a Angelus TV este formată din profesioniști media care activează în domeniul audiovizual, iar cei peste 50 de realizatori – preoți, persoane consacrate și laici de diferite vârste și profesii –  își asumă voluntariatul în cadrul noii televiziuni, ca pe o contribuție la Noua Evanghelizare la care ne îndeamnă Papa Francisc.

Pe lângă echipamentul tehnic de emisie permanentă existent în Catedrala Sf. Iosif, Angelus TV are în momentul de față un număr de patru studiouri amenajate în incinta Palatului Arhiepiscopal din București, ce sunt pregătite pentru autorizarea din partea CNA în vederea emisiei în rețelele de cablu TV, cât și unul mobil, care va asigura transmisiunile evenimentelor în deplasare. Pregătim în prezent mai multe înregistrări ale emisiunilor pentru grila din toamnă, iar începând de săptămâna viitoare și pe parcursul lunii august, echipa noastră va pleca cu studioul mobil prin țară, pentru a realiza materiale și emisiuni speciale în mai multe comunități catolice din Muntenia, Moldova și Ardeal. Așa cum ne îndeamnă Papa Francisc, «să comunicăm întâlnind persoanele acolo unde sunt și așa cum sunt», plecăm în această «caravană» tocmai pentru a-i cunoaște și a putea fi în mijlocul beneficiarilor direcți ai programelor noului post de televiziune. Vom reveni cu informații suplimentare despre programul caravanei”, detaliază Adriana Răcășan, Producător General Angelus TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.