Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anghel Iordănescu a anunțat cu cine atacă Franța: Surprizele din primul 11

Pentru prima oara in istoria naționalei de fotbal, Romania deschide un turneu final. În această seară, de la ora 22, la Paris, România joacă împotriva Franței în meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal.

Selecționerul Anghel Iordănescu s-a decis cu cine pleacă la atac: Tatarusanu, Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat, Pintilii, Hoban, Popa, Stanciu, Stancu, Andone.

Citește și: Țara în care premierul a decretat STARE DE URGENȚĂ din cauza sinuciderilor

Romania nu a mai participat la un turneu final major din 2008, cand nu trecea de faza grupelor la Europeanul din Elvetia si Austria, dupa un 0-0 la debut cu Franta (9 iunie). In urma cu exact 20 de ani, pe 10 iunie 1996, Franta se impunea cu scorul de 1-0 in fata Romaniei, la EURO 1996, iar tricolorii nu au trecut nici de aceasta data de faza grupelor.

Patru din ultimele cinci meciuri care au opus Franta si Romania s-au incheiat la egalitate, dar bilantul general le este favorabil francezilor, dupa 16 confruntari: trei victorii ale Romaniei, cinci egaluri si opt victorii ale Frantei, cu un golaveraj de 15-21. Ultimul meci dintre cele doua echipe s-a desfasurat pe 6 septembrie 2011, in preliminariile EURO 2012, la inaugurarea Arenei Nationale, si s-a incheiat cu scorul de 0-0. Pe 8 aprilie 1972, Romania obtinea ultima dintre cele trei victorii reusite in fata echipei Frantei, 2-0 la Bucuresti, intr-un meci amical, prin golurile marcate de Anghel Iordanescu, actualul selectioner al tricolorilor, si Cornel Dinu.

Citește și: Lovitura de teatru! Basescu abandoneaza PMP

Romania va mai juca in Grupa A contra Elvetiei (15 iunie, Parc des Princes - Paris) si impotriva Albaniei (19 iunie, la Lyon). Meciul dintre Romania si Franta va fi arbitrat de o brigada maghiara, cu Viktor Kassai la centru, arbitri asistenti vor fi Gyorgy Ring si Vencel Toth, arbitri asistenti aditionali au fost desemnati Tamas Bognar si Adam Farkas, iar arbitru de rezerva va fi olandezul Bjorn Kuipers

La meci va asista si prim-ministrul Romaniei, Dacian Cioloș. Campionatul European a ajuns la editia cu numarul 15 si revine in Franta, tara unde a debutat in 1960 sub denumirea de Cupa Europei pe Natiuni. Va fi prima editie cu 24 de participante. Turneul fin Franta se desfasoare si sub spectrul grevelor, dar si al temerilor legate de securitate, riscul unor atentate determinand autoritatile sa interzica vizionarea meciurilor la terase in Hexagon, anunță PRO TV.

Citește și: Antonescu o spune pe bune: A fost blat PNL – PSD!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.