Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anglia şi Scoţia lansează un program de urmărire a contagierilor cu COVID-19, ca parte fundamentală a planului de relaxare

Operation World
Anglia Marea Britanie Scotia

Anglia şi Scoţia lansează joi un program de urmărire a contagierilor cu COVID-19, ce presupune o parte fundamentală a planului de relaxare a izolării impuse pentru a preveni răspândirea virusului, relatează EFE.

În cele două regiuni britanice, cele mai populate, cu 56 şi respectiv 5,45 milioane de locuitori - 66,6 milioane în total în Marea Britanie - mii de "urmăritori" vor suna sau vor scrie persoanelor care au rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus pentru a putea stabili contactele lor recente şi a cere acestora să se izoleze timp de 14 zile, chiar dacă nu prezintă simptome, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Începând de joi, britanicii de orice vârstă care dezvoltă simptome, pe lângă faptul de a se izola, trebuie să solicite prin telefon sau internet un test de diagnosticare, iar dacă rezultatul este pozitiv vor fi înregistraţi.

Autorităţile sanitare din Anglia dispun de 25.000 de angajaţi pentru a se ocupa de această activitate de urmărire, în timp ce Scoţia, al cărei guvern anunţă joi alte măsuri de relaxare, are la rândul său o echipă proprie.

Irlanda de Nord a activat deja sistemul său de urmărire a contagierilor, în timp ce iar Ţara Galilor va face acelaşi lucru de la 1 iunie.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

În Anglia "urmăritorii" încep de joi să se pună în contact prin telefon, SMS sau e-mail, cu 2.013 de persoane ale căror rezultate au fost pozitive la testele de coronavirus.

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock, a declarat că are încredere că "marea majoritate a populaţiei va colabora la acest program cu caracter voluntar, menit să ducă la o gestionare localizată a pandemiei şi să permită funcţionarea societăţii în general.

Guvernul premierului Boris Johnson prevede să realizeze acelaşi proces de urmărire a posibilelor contagieri printr-o aplicaţie pe telefoanele mobile, care se află încă în fază de probă în cadrul programului-pilot realizat pe insula Wight.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.