Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI a capturat 3 milioane de euro și sute de aleși locali și parlamentari

integritate

Agenția Națională de Integritate a găsit anul trecut, în averile verificate, diferențe nejustificate de aproape 5 milioane de euro. Pe lângă aceste sume, în urma anchetelor ANI au ajuns efectiv la stat, în ultimii cinci ani de zile, aproape 3 milioane de euro si alt jumatate de milion de euro este in curs de confiscare.

Potrivit datelor de la ANI, inspectorii de integritate au găsit anul trecut 229 cazuri de incompatibilitate, 187 cazuri de conflicte de interese (administrative și penale), 30 cazuri privind constatarea unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate (aproximativ 19.426.036 Lei, aproximativ 4.705.794 Euro) și 25 de  cazuri cu indicii privind săvârșirea unor fapte penale (fals în declarații, infracțiuni asimilate faptelor de corupție, etc.). ANI avea in lucru, la începutul anului, un numar de 2.860 de dosare și printre clientii preferați ai Agentiei s-au numărat anul trecut zeci de parlamentari și sute de aleși locali.

În perioada 2010-2015, ANI a ajuns la 14 decizii definitive și irevocabile ale instanței privind confiscarea averii cu caracter nejustificat. In urma acestor decizii, aproximativ 2.811.598 de euro au fost virați la bugetul de stat. De asemenea, 536 de incompatibilități si 134 conflicte de interese administrative au rămas definitive . În total, suma totala identificată de A.N.I. în cele 116 cazuri privind diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate se ridica la 99.750.720 de lei (aproximativ 24.292.768 de euru.)

De asemenea, 3.086.785 de lei (aprox. 683.530 euro) sunt în curs de confiscare.

Situatia la zi a cazurilor cu condamnare:

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.