DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ANI: Director general de la Protecţia Copilului, în conflict de interese penal

romaniatv.net
ani sigla

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila încãlcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penalã de cãtre PÃVÃLUȚÃ CRISTINA, director general al Direcției Generale de Asistențã Socialã și Protecția Copilului Neamț.

În calitate de director general al Direcției Generale de Asistențã Socialã și Protecția Copilului Neamț, a încheiat un contract cu S.C. Olimpus Trade S.R.L. (societate reprezentatã de cãtre un administrator cu care persoana evaluatã se afla la acel moment în raporturi de muncã într-o altã societate, respectiv S.C. Parking S.A.), aceastã societate având calitatea de executant al lucrãrii ”Lucrãri de confecționare și instalare ansamblu uși PVC exterior”, în valoare de 98.788 Lei.

La data încheierii contractului, atât persoana evaluatã, cât și administratorul S.C. Olimpus Trade S.R.L., dețineau calitãți/funcții în cadrul S.C. Parking S.A. (societate deținutã majoritar de cãtre Consiliul Local Neamț), respectiv persoana evaluatã a fost membru în Consiliul de Administrație în perioada 11 februarie 2013 – 11 mai 2017 , iar administratorul S.C. Olimpus Trade S.R.L. a fost director al S.C. Parking S.A. în perioada 15 decembrie 2007 – 06 iulie 2016.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Piatra Neamț în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre PÃVÃLUȚÃ CRISTINA a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit cãruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcție publicã”.

Menționãm faptul cã Agenția Naționalã de Integritate a constatat la data de 26 noiembrie 2015 existența stãrii de incompatibilitate în cazul numitei PÃVÃLUȚÃ CRISTINA.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.