Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI l-a dat în vileag: Un primar PNL și-a dat spor de 25% la salariu. Pe deasupra, a parafat pentru sine o autorizație de construire

romaniatv.net
ani sigla

Primarul comunei Avram Iancu din județul Alba a fost depistat în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate. Sandu Heler (PNL) și-a dat un spor de 25% la salariu și a semnat pentru sine o autorizație de construcție.

Sandu Heler este la conducea comunei Avram Iancu din anul 2004, fiind la al cincilea mandat de edil. Instituția precizează că primarul Sandu Heler „în exercitarea atribuțiilor de primar, a semnat mai multe documente ce au produs un folos patrimonial acestuia”.

Potrivit legislației „primarii (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

Primarul a semnat un document prin care primea sporul de 25% la salariu pentru implementarea de proiecte prin fonduri europene, precum și autorizația de construcție a casei sale, ambele din 2017, scrie ziare.com. Inspectorii Agenției Naționale de Integritate au considerat că primarul nu ar fi avut dreptul legal de a semna aceste documente, care trebuiau să fie transmise viceprimarului comunei.

Ultimul cuvânt în această speță va aparține justiției, în condițiile în care primarul din Avram Iancu spune că a contestat raportul întocmit de ANI, fiind de părere că decizia instituției de supervizare a cazurilor de încălcare a integrității a exagerat.

Dacă pierde procesul, acesta ar putea primi interdicția de a mai ocupa o funcție publică pe ”o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului”. Legea mai prevede că, ”dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.