DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ANI: Un primar de oraş şi doi consilieri - incompatibili

integritate

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 3 aleși locali (doi consilieri locali și un primar), ca urmare a încălcării a mai multor articole ale Legii nr. 161/2003.

Lista nominală a celor 3 aleși locali în cazul cărora Agenția a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților:

1.

BURADATENCU VIOREL CĂTĂLIN

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Măcin

Jud. Tulcea

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării primului mandat de consilier local (20 iunie 2008 - 31 octombrie 2011), întrucât societatea comercială la care acesta a deținut calitatea de asociat (în perioada 11 octombrie 2004 - 15 aprilie 2011) a încheiat cu Primăria Orașului Măcin un contract de prestări servicii, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

2.

DRĂGOESCU PETRU

Consilier local în cadrul Consiliului Local Petroșani

Jud. Hunedoara

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 septembrie 2012 - 19 iulie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de consilier local, și funcțiile de administrator și Director general al Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului S.A., încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. 1, lit. d) din Legea nr. 161/2003.

3.

LUCA MĂLĂIESCU

Primar al Orașului Oțelul Roșu

Jud. Caraș Severin

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 26 iunie 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de primar, și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. LUCA MĂLĂIESCU, primarul PSD din Oţelu Roşu, nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Persoanele menționate au încălcat prevederi ale Legii nr. 161/2003.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.