Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI vrea să lase PSD fără un deputat: Solicitare OFICIALĂ

integritate, ani

Agenţia Naţională de Integritate a solicitat marţi Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să ia act de încetarea mandatului de deputat al lui Matei Suciu, pentru că se află în stare de incompatibilitate, potrivit Agerpres.

Potrivit ANI, deputatul Matei Suciu a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, iar acest lucru a fost constatat prin decizie rămasă definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vezi și: Înfrângere majoră pentru DNA: Un mega-dosar, făcut praf în instanță

Vezi și: Vești importante de la FMI: Ce se întâmplă cu economia României

Potrivit secretarului Biroului permanent al Camerei, Ioana Bran, această solicitare a fost transmisă, pentru un punct de vedere, Comisiei juridice a Camerei. 

Matei Suciu este deputat PSD de Timiş, aflat la al doilea mandat. ANI a constatat că, pe vremea când era senator al aceluiaşi partid, Suciu s-a aflat în incompatibilitate, deţinând simultan funcţia de senator şi de administrator a două firme. Perioada în care acesta s-ar fi aflat în incompatibilitate este 19 decembrie 2012 – 9 ianuarie 2014.

Inițial, la alegerile din 11 decembrie, Suciu nu intrase în parlament. PSD l-a desemnat pe Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș, pentru funcția de premier, iar locul lui Grindeanu a fost luat de Călin Dobra, care a eliberat astfel locul de deputat. Următorul pe listă era Matei Suciu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.