Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE Peste 330 de oi și capre au murit într-un incendiu, în Botoșani: Flăcările au pornit după ce proprietarul a ars niște resturi vegetale

Sute de animale au murit după ce un saivan a fost cuprins, vineri după-amiază, de un incendiu de resturi vegetale pus în apropierea construcţiei chiar de către proprietar, incidentul având loc pe raza localităţii Viişoara Mică, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit sursei citate, proprietarul spune că a dat foc unor resturi vegetale din apropierea saivanului, aflat în câmp, şi a plecat acasă. Vântul care suflă cu putere a favorizat extinderea flăcărilor, iar cantitatea mare de materiale combustibile a întreţinut arderea, precizează ISU, scrie agerpres.ro.

În urma incendiului au pierit 331 de animale (oi, capre, miei şi iezi), iar pompierii au reuşit să salveze cinci capre şi 10 baloţi de fân.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit pompierii militari din Darabani, Săveni şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Viişoara şi Darabani, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

De asemenea, un incendiu aprins pentru distrugerea resturilor vegetale a scăpat de sub control şi la Nicşeni, cuprinzând un adăpost de furaje şi grajdul unde era un cal. Animalul a murit în incendiu.

Pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Nicşeni au stins incendiul înainte de a se extinde la celelalte clădiri din gospodărie, menţionează ISU Botoşani.

Totodată, la Havârna, un grajd, o magazie şi 10 baloţi de fân au ars din aceeaşi cauză, iar incendii de vegetaţie uscată au mai fost astăzi şi la Cordăreni, Tudor Vladimirescu şi Avrămeni.

"Potrivit standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă, dacă nu se impune ca o măsură, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători", precizează ISU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.