Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ankara anunţă că înaintează spre Al-Bab: Următoarea ţintă ar putea fi Raqqa

twitter.com
Wadi Barada siria damasc

Turcia a declarat miercuri că rebelii sirieni pe care îi susţine au înaintat împotriva grupării Stat Islamic (SI) în bastionul acesteia Al-Bab, şi a menţionat o posibilă implicare a forţelor sale speciale pentru a prelua controlul asupra "capitalei" jihadiste din Siria, Raqqa, relatează AFP. "În ultimele zile, forţele noastre speciale, soldaţii noştri şi membrii Armatei Siriene Libere au realizată o înaintare clară" la Al-Bab, a asigurat şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu, într-o conferinţă de presă cu omologul său saudit, Adel al-Jubeir, în vizită la Ankara.

"Ţinta următoare în Siria este operaţiunea Raqqa. Este necesară operaţiunea Raqa, dar nu cu alte grupări teroriste", a declarat Cavusoglu, referindu-se la miliţiile kurde aliate ale Washingtonului în lupta împotriva SI, considerate însă de Ankara ca "terorişti". Turcia a lansat la sfârşitul lunii august o ofensivă în nordul Siriei contra SI şi miliţiilor kurde. După o înaintare rapidă, armata turcă, care sprijină grupări de rebeli sirieni, este angajată de câteva săptămâni în lupte sângeroase la Al-Bab.

Lupte violente au avut loc acolo în noaptea de marţi spre miercuri între rebelii sirieni sprijiniţi de armata turcă şi SI, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Şase civili au fost ucişi şi 12 răniţi în loviturile armatei turce din timpul nopţii, a adăugat OSDO. Ankara asigură în mod regulat că face tot posibilul să evite pierderi civile. Citând armata turcă, agenţia proguvernamentală Anadolu a anunţat la rândul său, miercuri, că 58 de "terorişti" şi doi soldaţi turci au fost ucişi în luptele din timpul nopţii. Forţele regimului lui Bashar al-Assad, susţinute de Rusia, au lansat recent o ofensivă spre Al-Bab, conform Agerpres. Oraşul "este acum înconjurat din toate părţile", a declarat prim-ministrul turc, Binali Yildirim, într-o conferinţă de presă la Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.