Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ankara continuă presiunile. Readuce aminte şefului CIA să-l extrădeze pe Fethullah Gulen

Premierul turc Binali Yildirim a reiterat solicitarea ţării sale ca SUA să îl extrădeze pe clericul Fethullah Gülen, într-o întâlnire care a avut loc vineri cu directorul CIA, Mike Pompeo, aflat în vizită în Turcia, a anunţat biroul de presă al şefului Guvernului de la Ankara, potrivit Reuters, transmite agerpres.

Ankara îl acuză pe Gülen, care s-a autoexilat în SUA, că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din iulie împotriva preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Clericul a respins ferm acuzaţia.

Turcia a cerut în repetate rânduri extrădarea lui Gülen din SUA, dar s-a lovit de fiecare dată de refuzul Washingtonului, care a subliniat că decizia ţine exclusiv de resortul justiţiei.

În comunicat se mai menţionează că Yildirim a subliniat importanţa pe care Turcia o atribuie cooperării cu noua administraţie americană condusă de preşedintele Donald Trump.

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, Mike Pompeo, a început joi o vizită în Turcia, la mai puţin de 48 de ore de când preşedinţii celor două state au convenit să coopereze în conflictul din Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.