Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ankara o atacă pe Nancy Pelosi, care a menţionat Turcia printre ţările nedemocratice

The Weekly Standard
Nancy Pelosi

Şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu, a denunţat vineri "ignoranţa flagrantă" a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, democrata Nancy Pelosi, care a menţionat Turcia printre ţările nedemocratice într-o critică la adresa lui Donald Trump, relatează AFP ,potrivit Agerpres.

Liderul de la Casa Albă a atras joi reacţii dure după ce a refuzat să promită un transfer paşnic al puterii dacă rivalul său Joe Biden va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA de la 3 noiembrie, unii comparându-l cu un dictator. Ulterior, Casa Albă a transmis că Donald Trump va accepta rezultatul scrutinului.

"Trebuie să i se reamintească (lui Trump): Nu sunteţi în Coreea de Nord, nu sunteţi în Turcia, nu sunteţi în Rusia, domnule preşedinte. De asemenea, nu sunteţi în Arabia Saudită. Sunteţi în Statele Unite ale Americii. Suntem o democraţie", a declarat Nancy Pelosi într-o conferinţă de presă.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Ea a stârnit însă iritarea Ankarei prin includerea Turciei printre ţările pe care le consideră nedemocratice.

"Ce este cu adevărat îngrijorător pentru democraţia americană este ascensiunea lui Nancy Pelosi până la preşedinţia Camerei Reprezentanţilor, dată fiind ignoranţa sa flagrantă", a scris Mevlut Cavusoglu pe Twitter.

"Veţi învăţa să respectaţi voinţa poporului turc", a adăugat el cu referire la Pelosi.

Acuzat de derivă autoritară de către detractorii săi, Recep Tayyip Erdogan, la putere din 2003, mai întâi ca premier şi apoi ca preşedinte, a câştigat toate alegerile naţionale la care a participat. Victoriile sale nu au fost disputate de opoziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.